Η οa1υθμιστική Αρχή Λιμένων στο επίκεντρο της συνάντησης Βαρβιτσιώτη – οa1άιχενμπαχ

13.03.2014

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερος συντονισμός σε ζητήματα που αφορούν τη στελέχωση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ).

Κύρια αρμοδιότητα της ΡΑΛ θα είναι η παρακολούθηση της εφαρμογής τής εθνικής στρατηγικής στον λιμενικό τομέα και η εποπτεία των λιμένων, ενώ στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια σχετικά με τη χρηματοδότησή της και το προσωπικό που θα εργάζεται σε αυτή.

Η δημιουργία της ΡΑΛ, που θα έχει εποπτικό ρόλο σε οποιαδήποτε σύμβαση στα λιμάνια, αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργού Ναυτιλίας, καθώς η λειτουργία της θα είναι απαραίτητη για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.


Κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των λιμενεργατών, στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ΟΛΠ-0,83\% ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε πει πως στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής θα περιλαμβάνεται τροπολογία σχετικά με την ΡΑΛ για να επιβλέψει τη σχετική σύμβαση.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!