Η ΝΜΑ λαμβάνει τη θέση που της αρμόζει στα πλαίσια της Κοινοτικής Ναυτιλιακής Πολιτικής

09.05.2014

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων εκπροσωπώντας το EUROPEAN SHORTSEA NETWORK, του οποίου έχει την Προεδρία, παράλληλα με την Ελληνική Προεδρία, χαιρετίζει την Ανακοίνωση της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβε χώρα στην Αθήνα και τις σημαντικότατες αποφάσεις της σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων.

Οι νέες ρυθμίσεις ανοίγουν το δρόμο για την επίλυση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν τη ΝΜΑ όπως η ανανέωση του στόλου, η στροφή για φιλικότερα προς το περιβάλλον πλοία, οι μετατροπές υπαρχόντων πλοίων για χρήση είτε LNG είτε SCRUBBERS και η ευρύτατη εφαρμογή μέτρων που θα καταστήσουν τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων περισσότερο λειτουργική και ανταγωνιστική.


Είναι η πρώτη φορά που η Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων λαμβάνει τη θέση που της αρμόζει στα πλαίσια της Κοινοτικής Ναυτιλιακής Πολιτικής και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτό οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό, στην πρωτοβουλία και στις προσπάθειες του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθιστώντας την Ελληνική Προεδρία ουσιαστική και επιτυχή.


Με δεδομένο ότι τα συμπεράσματα αυτά της Άτυπης Συνόδου θα ενσωματωθούν στα συμπεράσματα της Επίσημης Συνόδου στα τέλη Ιουνίου, προσβλέπουμε σε μία υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν κατά την περίοδο 2014 – 2020, εις τρόπον ώστε να ενισχυθεί η ενδοκοινοτική μεταφορά φορτίων διά θαλάσσης και να υπάρξουν ευεργετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!