14.12.2017

Η Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας στην κορυφή της Διεθνής Ναυτικής Εκπαίδευσης

Το maritimes.gr επισκέφτηκε την Βάρνα της Βουλγαρίας και τη Ναυτική Ακαδημία της προσκεκλημένο από την εταιρεία Study in Bulgaria η οποία εκπροσωπεί την Ακαδημία, με αφορμή την πρώτη διεθνής συνάντηση φοιτητών της, μεταξύ 08 και 10 Δεκεμβρίου.

Μιλήσαμε με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα, τον κ. Μανιφάβα στην Αθήνα και τον κ. Σκόνη στη Θεσσαλονίκη, για τη διαδικασία που ακλουθείτε ώστε ο υποψήφιος φοιτητής να εγγραφεί και να αρχίσει την φοίτηση του στη σχολή. Ξεναγηθήκαμε στην πόλη της Βάρνας, μια πόλη ασφαλής μια φοιτητούπολη η οποία “αγαπά τους έλληνες φοιτητές” όπως μας είπε μια σπουδάστρια της σχολής. Στην Ακαδημία, είδαμε τις εστίες και τα εργαστήρια. Μιλήσαμε με φοιτητές για την καθημερινότητα τους στη σχολή, για τη διαβίωση τους αλλά και για το πρόγραμμα σπουδών.

Μίλησε ο Υποδιοικητής της σχολής, Αντιναύαρχος Kalin Kalinov, για την ποιότητα των σπουδών, για τους φοιτητές οι οποίοι έρχονται από περισσότερες από 15 χώρες. Μας ξενάγησε και παρουσίασε τις προηγμένες εγκαταστάσεις και υποδομές της Ακαδημίας, λέγοντας πως η Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας  βρίσκεται στις ψηλότερες θέσεις στη διεθνή Ναυτική Εκπαίδευση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Study in Bulgaria, Dr Χαράλαμπος Ονησιφόρου στην ομιλία του, ευχαρίστησε προσωπικά τον Διοικητή και Πρύτανη της Ναυτικής Ακαδημίας, Ναύαρχο Boyan Mednikarof για την άψογη συνεργασία τους και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει η ακαδημία στους έλληνες και ξένους φοιτητές. Επεσήμανε επίσης, πως η εταιρεία είναι δίπλα στον φοιτητή όχι μόνο σε όλη τη διάρκεια των σπουδών, αλλά και μετά την αποφοίτηση τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες της για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα φοιτούν στην Ακαδημία 360 εκτός Βουλγαρίας φοιτητές και για πρώτη φορά λόγω της μεγάλης ζήτησης, η Ακαδημία ξεκινά τις εγγραφές εαρινού εξαμήνου, τον Ιανουάριο του 2018.

συνεντεύξεις: Μάρκος Κάντζιος

camera Studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!