Η Κίνα οδηγεί τις αγορές της Ασίας υψηλότερα

28.07.2014

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις περισσότερες αγορές της Ασίας, με την αγορά της Κίνας να ηγείται των κερδών, μετά από στοιχεία που έδειξαν αύξηση των βιομηχανικών κερδών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανιών σημείωσαν αύξηση 17,9\% τον Ιούνιο, στα 588,08 δισ. γουάν (94,98 δισ. δολάρια) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Τα πρόσφατα στοιχεία έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες της αγοράς ότι η κινεζική οικονομία ανακάμπτει, καθώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί στοχευμένα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

Στην Ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite και ο Shanghai CSI 300 σημειώνουν άλμα 2,09\% και 2,48\% αντίστοιχα.

Οι μετοχές στο Χόνγκ Κόνγκ κινούνται επίσης ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, με το δείκτη Hang Seng να βρίσκεται 0,98\% υψηλότερα. Η δεικτοβαρής Tencent Holdings Ltd. είναι πρωταγωνιστής της ανόδου, +1,5\%, καθώς η ρυθμιστική τραπεζική αρχή της Κίνας ενέκρινε την ίδρυση τριών ιδιωτικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης και της WeBank, στην οποία η Tencent κατέχει το 30\% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,48\% σε υψηλό έξι μηνών, και ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,37\% στις 1.286,07 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα, κορυφώνονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για την περίοδο Απριλιο-Ιούνιο, με τη Nissan Motor Co Ltd να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Το δολάριο διαπραγματευόταν κοντά στα υψηλά έξι μηνών, δίνοντας ώθηση στον εξαγωγικό κλάδο. Η μετοχή της Toyota Motor Corp ενισχύθηκε 0,7\% και της Fuji Heavy Industries Ltd, κατασκευάστρια εταιρεία των Subaru αυτοκινήτων σημείωσε άνοδο 0,7\%.

Στην υπόλοιπη Ασία, ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει άνοδο 0,74\%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,14\%.

Στην Αυστραλία, επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις με το δείκτη ΑSX 200 να βρίσκεται στο κλείσιμο της Παρασκευής, στις 5.583 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στην Ινδία με τον Sensex 30 να υποχωρεί 0,43\% ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη χάνει 0,11\%.

Πηγή:www.capital.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!