Η KATRADIS ενώνει τις δυνάμεις της με την Kuraray

26.04.2024

Μια ακόμη νέα συνεργασία ανακοίνωσε ο Όμιλος ΚΑΤΡΑΔΗ, αυτή με το ιαπωνικό Όμιλο Kuraray η οποία συνδυάζει τη δύναμη με την καινοτομία.

Η δέσμευσή του ελληνικού Ομίλου για την ανάπτυξη σχοινιών “LCP Vectran High-Modulus Ropes” ενισχύεται από την πρωτοποριακή τεχνολογία ινών της Kuraray, που κατασκευάζει θαλάσσια σχοινιά που είναι ιδανικά για απαιτητικές θαλάσσιες εφαρμογές.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΚΑΤΡΑΔΗΣ Σχοινιά Ναυτιλίας ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1936 στον Πειραιά και είναι από τις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές βιομηχανίες του ναυτιλιακού τομέα με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών παγκοσμίως. Είναι πιστοποιημένη σαν κατασκευαστής και προμηθευτής σχοινιών πρόσδεσης πλοίων & εξεδρών πετρελαίου, κότερων, αλιείας & ιχθυοκαλλιέργειας, χαλύβδινων συρματόσχοινων για πρόσδεση, ανύψωση, εξόρυξη και άλλες εφαρμογές, ανοδίων ψευδαργύρου και αλουμινίου, αγκυρών & αλυσίδων, εξαρτημάτων εμπορευματοκιβωτίων, πλωτήρων μαρινών, εξοπλισμού καταστρώματος πλοίων και πάροχος υπηρεσιών δοκιμών σε αναγνωρισμένο εργαστήριο αγκύρωσης και πρόσδεσης.

Όσον αφορά στην Kuraray αυτή ιδρύθηκε το 1926 με σκοπό την εμπορευματοποίηση του συνθετικού ρεγιόν (synthetic rayon), που ήταν μια τεχνολογία αιχμής εκείνη την εποχή. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1950 ήταν πρώτη στον κόσμο που εμπορεύσε τις ίνες πολυβινυλικής αλκοόλης -commercialize polyvinyl alcohol (PVA), με την επωνυμία KURALON™. Επισημαίνεται ότι ήταν η πρώτη συνθετική ίνα που εφευρέθηκε στην Ιαπωνία και οδήγησε στην πρώιμη φάση της βιομηχανίας συνθετικών ινών της Ιαπωνίας.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!