Η Gazprom αύξησε στα 385,5 δολάρια την τιμή του φυσικού αερίου στην Ουκρανία

02.04.2014

Τέλος στο προνομιακό καθεστώς της τιμής του φυσικού αερίου που πωλεί στην Ουκρανία έβαλε η Gazprom αυξάνοντας την τιμή στα 385,5 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα από 268,5 δολάρια που ίσχυε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται επίσης ότι το χρέος του Κιέβου για πωληθέν ρωσικό φυσικό αέριο ανέρχεται σε 1,7 δισεκατομμύριο δολάρια.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν αύριο συνομιλίες στις Βρυξέλλες με θέμα τους τρόπους στήριξης της Ουκρανίας στη διευθέτηση του χρέους της προς τη Ρωσία για τις εισαγωγές φυσικού αερίου και για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας της χώρας με φυσικό αέριο.


Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ενέργειας ΕΕ / Ηνωμένων Πολιτειών το οποίο συστάθηκε το 2009. Συνεδρίαση του συμβουλίου αυτού είναι προγραμματισμένη για τις 2 Απριλίου στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε σύνοδο του ΝΑΤΟ, της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, του ευρωπαίου επίτροπου Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ και του υφυπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ Ντάνιελ Πόουνμαν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!