Η Ελληνική Τεχνική Επιτροπή του RINA εστιάζει σε Route specific Class Notations, στην Ενεργειακή Απόδοση και στην Εκπαίδευση Πληρώματος.

28.02.2014

Η RINA Hellas διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση της Ελληνικής Τεχνικής Επιτροπής του RINA για το 2014 η οποία

διεξήχθει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στη Μαρίνα Φλοίσβου με ιδιαίτερη επιτυχία και με υψηλή συμμετοχή των μελών του RINA που βρίσκονται ανάμεσα στους πιο διακεκριμένους managers των Ελληνικών Ναυτιλιακών Εταιρειών.


Ο κύριος Σπύρος Ζολώτας, RINA Area Manager for Greece and Cyprus, καλοσωρίζοντας τα μέλη της Επιτροπής και τους διακεκριμένους καλεσμένους, τους ευχαρίστησε για τη συνεχή υποστήριξη τον περασμένο χρόνο, που επέτρεψε στον RINA να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των Ελληνικών πλοίων που είναι ενταγμένα στην κλάση. Η αύξηση αυτή υπολογίζεται ως το 10\% από άποψη ολικής χωρητικότητας των υπάρχοντων πλοίων, όπως επίσης για αρκετές παραγγελίες νέων κατασκευών κυρίως για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) και bulk carriers.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κύριος Άκης Τσιριγάκης, General Manager της εταιρείας Nautilus Marine Acquisition Corp., καλοσώρισε τα νέα μέλη και αναφέρθηκε στο γεγονός της αύξησης του παγκόσμιου αριθμού των πλοίων εντεταγμένων στην κλάση του RINA με περισσότερα νέα πλοία να εντάσσονται τον τελευταίο χρόνο, όπως επίσης και στην ύπαρξη παραγγελιών για νέα πλοία, καθώς και το πρώτο ISO 50001 Πιστοποιητικό που εκδόθηκε πρόσφατα για μία Εταιρεία, μέλος της Επιτροπής.


Ο General Manager για την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κύριος Stefano Bertilone, παρουσίασε εν συντομία τα τελευταία νέα του Οργανισμού σχετικά με την ισχύουσα οργανωτική δομή σε δύο κυρίως εταιρείες, την RINA Services Spa. στον τομέα των Δοκιμών, Ελέγχων και Πιστοποίησης και την D’Appolonia Spa. στον τομέα Συμβουλευτικής Μηχανικής. Ενημέρωσε επίσης τα μέλη σχετικά με την απόκτηση της CSM (Centro Sperimentale Materiali), η οποία είναι μία ιδιαίτερα εξειδικευμένη εταιρεία στον τομέα των μελετών προηγμένων υλικών και μέσω της οποίας ο Οργανισμός θα μπορεί να προσφέρει μια νέα δυνατότητα στους πελάτες του παγκοσμίως.


Ακολούθησε το τεχνικό μέρος της συνάντησης με τον κύριο Paolo Moretti, τον RINA General Manager Marine Business Solutions, τον κύριο Μιχάλη Μαρκογιάννη, Manager του Piraeus Engineering Center και τον κύριο Νικόλαο Βουτυρά, που ειδικεύεται σε θέματα Structures του Piraeus Engineering Center, οι οπολιοι έκαναν την παρουσίαση του θέματος “Νέοι Κανόνες και ανάπτυξη συμπληρωματικών Συμβολισμών Κλάσης” με έμφαση σε ειδικούς συμβολισμούς της κλάσης που αφορούν διαδρομές, ανεπτυγμένους με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθούν τους πλοιοκτήτες και τις εταιρείες διαχείρησης να μεγιστοποιήσουν τη λειτουργία των στόλων τους σε ειδικές διαδρομές, όπως επίσης και στην Απόδοση Ενέργειας.


Ο κύριος Angelo Tonelli, Naval Technician Structures, παρουσίασε το θέμα “Ικανότητες του RINA σε θέματα ανάλυσης θορύβου”, το οποίο αφορά κυρίως τις νέες απαιτήσεις της SOLAS σε επίπεδα θορύβου σε επιβατηγά και φορτηγά πλοία, οι οποίες μπορεί να καλυφθούν μέσω του επιπλέον class notation ‘Comfort’.


Ο RINA συνεχίζει να έχει ενεργό ρόλο στην Προεδρία του IACS και δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Μαρκογιάννη, μέλος της ομάδας υποστήριξης του Προέδρου του IACS, να ενημερώσει τα μέλη όσον αφορά τις “Τελευταίες εξελίξεις του IACS και την συμμετοχη του RINA στην ανάπτυξη των Harmonized Common Structural Rules”.


Ο Capt. Nicolo Terrei, General Manager της IMaPhil, παρουσίασε τη συνεχώς αυξανόμενη σημασία της εκπαίδευσης και της αξιολόγησης του πληρώματος, με τον τίτλο “Κρίσιμα ζητήματα στην εκπαίδευση πληρώματος”. Η IMaPhil είναι μία εταιρεία που ανήκει στο RINA Group και ειδικεύεται στην εκπαίδευση των ναυτικών και στην ανάπτυξη καριέρας στις Φιλιππίνες και είναι μία από τις λίγες εταιρείες που έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με τα πρότυπα TOTS.


Η τελευταία παρουσίαση έγινε από τον κύριο Paolo Moretti πάνω στο θέμα “Ενεργειακή Απόδοση: Πραγματικές δοκιμές”, και αφορούσε τα αποτελέσματα της εγκατάστασης σε κάποια πλοία, του λογισμικού του RINA, με το όνομα InfoShip EGO, που αφορά τη διαχείριση ενέργειας. Το σύστημα είναι modular και μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του πελάτη ανάλογα με τις ανάγκες του και τον τύπο και τη λειτουργία κάθε πλοίου. Μπορεί να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, στο προσωπικό του πλοίου, μέσω ενός εύχρηστου και φιλικού περιβάλλοντος περιήγησης, για την ενεργειακή απόδοση του πλοίου στις τρέχουσες συνθήκες πλεύσης, όπως επίσης και εκτεταμένη παρακολούθηση και αναλυτικά εργαλεία για τα γραφεία της εταιρείας σχετικά με για το ενεργειακό αποτύπωμα κάθε πλοίου και ως αποτέλεσμα όλου του στόλου.


Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν και στο δείπνο που ακολούθησε και δόθηκε το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση που αναμένεται να γίνει μετά το καλοκαίρι._


 


RINA is a multi-national group which delivers verification, certification, conformity assessment, ship classification, environmental enhancement, product testing, site and vendor supervision, training and engineering consultancy across a wide range of industries and services. RINA Group operates through a network of companies covering Marine, Energy, Infrastructures & Real Estate, Transport & Logistics, Food & Agriculture, Environment & Sustainability, Finance & Public Institutions and Business Governance. With a turnover of around 300 million Euros in 2012, over 2,100 employees, and 140 offices in 49 countries worldwide, RINA is recognized as an authoritative member of key international organizations and an important contributor to the development of new legislative standards. www.rina.org
For more information:Spyridon Zolotas


RINA Hellas


Greece@rina.org


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!