Η Αγορά δεξαμενόπλοιων αργού υποστηρίζει την ανάπτυξη σε χρονοναυλώσεις ενός έτους

04.03.2014

Το δεξαμενόπλοιο αργού Aegean Horizon, έχει ναυλωθεί για ένα έτος σε τιμές που αντανακλούν τη σημαντική βελτίωση χρονοναύλωσης στην συγκεριμένη αγορά όπως αναφέρει η Lloyd’s List.Το δεξαμενόπλοιο Aegean Horizon κατασκευής 2007, 158.738 dwt , της ελληνικών συμεφερόντων εταιρία, Arcadia Shipmanagement, σύμφωνα με την Loyd’d List Intelligence, έχει ναυλωθεί από την Koch Industries για έξι μήνες στα $ 18.000 την ημέρα .

Η Koch έχει επίσης μια επιλογή για άλλους έξι μήνες στα $ 21,000 ανά ημέρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Optima shipbroker.

Η Clarksons αναφέρει πως το ποσό χρονοναύλωσης ενός έτους για ένα σύγχρονο suezmax δεξαμενόπλοιο αργού, κινείται στα $ 21,100 την ημέρα, όπου είναι σημαντικά πάνω από το επίπεδο της αγοράς των $ 16.500 ανά ημέρα το Δεκέμβριο και $ 15.240 τον περασμένο Μάιο.

Τα δεξαμενόπλοια αργού μεγαλύτερης χωρητικότητας τύπου VLCC, βλέπουν επίσης αυξήσεις στην χρονοναύλωση για ένα έτος.


Μετά από ένα χρόνο, τα επίπεδα ναύλωσης για ένα σύγχρονο VLCC είναι $ 26.600 ανά ημέρα, από $ 24.000 την ημέρα τον Νοέμβριο και $ 18.000 την ημέρα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Clarksons.

Αν και στη ελεύθερη αγορά (spot market), τα δεξαμενόπλοια αργού έχουν δείξει βελτίωση τους τελευταίους μήνες, βοηθώντας έτσι να ανέβουν περισσότερο οι τιμές χρονοναύλωσης ενός έτους.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί, αυτό είναι ένδειξη έναρξης της ανάκαμψης του κλάδου των δεξαμενόπλοιων .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!