Η Α. Staveley προχωρά σε έφεση προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση – Δεν αποπλήρωσε £3.4 εκατομμύρια στον Β. Ρέστη

17.04.2024

Στο εφετείο προχωρά η Βρετανιδα αθλητική χρηματοδότρια Amanda Staveley, μέτοχος και μέλος του ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας Newcastle United, προκειμένου να εμποδίσει τον Έλληνα εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, να την οδηγήσει σε πτώχευση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επιβλήθηκε στην Α. Staveley με δικαστική απόφαση να πληρώσει 3.4 εκατομμύρια στερλίνες στον Έλληνα εφοπλιστή, ωστόσο, εκείνη προχώρησε σε έφεση.Επισημαίνεται ότι της είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να μεταφέρει τα χρήματα στον Βίκτωρα Ρέστη, διαφορετικά η απαίτηση αυτή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατάθεση αίτησης στο δικαστήριο για έκδοση διαταγής πτώχευσης. Κάτι τέτοιο θα απέκλειε την Staveley από διευθύντρια της Newcastle, όπου κατέχει το 6%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα δικαστική διαμάχη, φέρνει ξανά αντιμέτωπους, αφενός μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον τομέα της εξεύρεσης χρηματοδοτικών κεφαλαίων για τον χώρο των σπορ στη Βρετανία και αφετέρου έναν μεγιστάνα που υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία στη ναυτιλιακή βιομηχανία για περίπου δύο δεκαετίες.

Προς υπενθυμίση ο Β.Ρέστης, έχει εκδώσει στην Staveley, η οποία είναι παντρεμένη με τον έτερο συνιδιοκτήτη της Newcastle Mehrdad Ghodoussi ,νόμιμη απαίτηση για την πληρωμή 36 εκατομμυρίων στερλινών περίπου, που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι του χρωστάει. Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο δικηγόρος της Staveley χαρακτήρισε «υπερβολική» την απαίτηση του Β. Ρέστη να του επιστρέψει η Staveley το ποσό. Η ίδια υποστήριξε ότι έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου, ενώ αναφέρει ότι το ποσό που ζητά ο Έλληνας εφοπλιστής θα την ωθήσει στη χρεοκοπία.

Διευκρινίζεται ότι μια επιτυχής νόμιμη απαίτηση μπορεί να οδηγήσει σε αίτηση πτώχευσης, εάν ένα χρέος δεν πληρωθεί εντός 21 ημερών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στον Β. Ρέστη ανήκει η ναυτιλιακή εταιρεία Enterprises Shipping & Trading με έναν διαφοροποιημένο στόλο 30 πλοίων (bulk carriers & tankers).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!