Η PCT ενισχύει τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς

19.06.2023

Τ.Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, Executive Deputy Managing Director της PCT Capt. Wang Jihang, Πρόεδρος του ΙΟΠ κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου μαζί με τους αθλητές του ΙΟΠ Λάμπης Γιαννούλης, Σίμος Μιχαλόπουλος, Ανδρέας Παπαδόπουλος (προπονητής και Ολυμπιονίκης), Μελίνα Παππά, Αριάδνη Σπανάκη (Ολυμπιονίκης)

Η PCT (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) πραγματοποίησε δωρεά προς τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ομίλου.

Αναγνωρίζοντας τη συνδρομή του στην ανάδειξη αθλητών που έχουν τιμήσει την Ελλάδα με τις επιδόσεις τους, η PCT πραγματοποίησε δωρεά για την αντικατάσταση της ράμπας καθέλκυσης και ανέλκυσης σκαφών στις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Η αποδοχή της δωρεάς πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΟΠ κ. Ιωάννη Παπαδημητρίου σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία του Ομίλου στον Πειραιά, παρουσία του τ. Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου και του Executive Deputy Managing Director της PCT Capt. Wang Jihang.
Με την κίνηση αυτή η PCT σηματοδοτεί την επέκταση των δράσεων κοινωνικής ευθύνης στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ενώ συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινότητα στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της εκπαίδευσης.

PCT S.A SUPPORTS PIRAEUS SAILING CLUB 3

Ο τ. Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην PCT που για ακόμα μια φορά δηλώνει παρούσα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς μας έχει χαρίσει ένδοξες στιγμές τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο παρέχοντας στους αθλητές του τα εχέγγυα για να μπορούν να προσφέρουν στη χώρα μας υψηλές διακρίσεις».

Ο Executive Deputy Managing Director της ΣΕΠ Α.Ε Capt. Wang Jihang ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στεκόμαστε δίπλα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά ενισχύοντάς τον στο έργο του για την ανάδειξη του θαλάσσιου αθλητισμού. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ενίσχυση των αθλητών που αγωνίζονται με θυσίες αλλά και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, κατακτώντας υψηλούς στόχους.»

PCT S.A SUPPORTS PIRAEUS SAILING CLUB 4

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ κος Παπαδημητρίου Ιωάννης υπογράμμισε: «Η αμεσότητα με την οποία η PCT ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας ήταν συγκινητική. Εκ μέρους όλων όσοι βρίσκονται στην ομάδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς-προσωπικό αλλά και αθλητές-ευχαριστώ θερμά τη Διοίκηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων για την σπουδαία προσφορά στον αθλητισμό και την κοινωνία του Πειραιά. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να γεμίζουμε την Ελλάδα με ακόμα περισσότερες παγκόσμιες διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα».

Σχετικά με τη PCT:
Η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT) είναι μια από τις κυρίαρχες εταιρείες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, συσταθείσα στην Ελλάδα και πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited (κορυφαίου φορέα εκμετάλλευσης σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ο οποίος κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη). Την 1η Οκτωβρίου 2009, η PCT ανέλαβε για 35 έτη την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τους προβλήτες II και III, την οποία, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, η ΟΛΠ Α.Ε. ανέθεσε στην COSCO Pacific Limited (σημερινή COSCO SHIPPING Ports Limited), στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Κύριες δραστηριότητες της PCT είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης / εκφόρτωσης και αποθήκευσης για εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται μέσω του Λιμένα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνον ως ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς (φορτία διαμετακόμισης). Η στρατηγική θέση του Πειραιά, όντας το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι μετά τη διώρυγα του Σουέζ με άμεση σύνδεση με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Ε.Ε., τον καθιστά όχι μόνο ιδανικό λιμάνι-κόμβο για προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και έναν βιώσιμο συνεργάτη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς υπηρεσιών διανομής και Logistics στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!