Η PCT διακρίθηκε για ακόμη μια χρονιά ως “True Leader” από την ICAP CRIF

21.12.2023

Η PCT συγκαταλέγεται ανάμεσα στους True Leaders της Ελλάδας, σύμφωνα με την φετινή σχετική λίστα της ICAP CRIF

Μια ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η PCT (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), κατά την διεξαγωγή των βραβείων ΤRUE LEADERS 2023 της ΙCAP CRIF που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19.12.2023, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Hotel Athens. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε για 13η συνεχή χρονιά, βραβεύτηκαν 87 Εταιρείες και 8 Όμιλοι- ανάμεσα σε 80.000 επιχειρήσεις που εξετάστηκαν- οι οποίες ξεχώρισαν το 2022 βάσει τεσσάρων μετρήσιμων κριτηρίων με δημοσιευμένα αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ικανοποιώντας για άλλη μία χρονιά και τα τέσσερα αντικειμενικά κριτήρια βράβευσης: κερδοφορία, αύξηση προσωπικού, διακεκριμένη θέση στον κλάδο της βάσει του κύκλου εργασιών και υψηλή πιστοληπτική ικανότητα, η PCT διακρίθηκε ως μία από τις καλύτερες επιχειρήσεις – ηγέτες στην Ελληνική αγορά. Αναφορικά με την επένδυση της εταιρείας στο ανθρώπινο δυναμικό, η PCT έχει δημιουργήσει περισσότερες από 2.500 άμεσες θέσεις εργασίας, γεγονός που την καθιστά από κοινού με τις θυγατρικές εταιρείες της μεταξύ των μεγαλύτερων εργοδοτών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Εκτός των επενδυτικών δαπανών, η PCT έχει διαθέσει από το 2011 έως σήμερα περισσότερα από 600.000 ευρώ για την ενίσχυση εκπαιδευτικών και κοινωφελών ιδρυμάτων, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο Captain Wang Jihang, Managing Director της PCT παρέλαβε το φετινό βραβείο από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), Βασίλη Ραμπάτ. Για την φετινή βράβευση ο Captain Wang Jihang δήλωσε: «Η παρουσία της PCT στη λίστα με τους ηγέτες της ελληνικής οικονομίας για 8η συνεχόμενη χρονιά μας τιμά και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Η ανάδειξή μας ως “True Leader”, είναι αποτέλεσμα αρμονικής συνεργασίας με τους πελάτες μας και τους φορείς, καθώς και κοινού οράματος, και συλλογικής προσπάθειας των ανθρώπων μας. Στην PCT επενδύουμε μεθοδικά στο ανθρώπινο δυναμικό, την τοπική κοινωνία, στο Περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, στις υποδομές και στην τεχνολογία, γιατί αυτοί είναι οι πυλώνες στους οποίους βασίζεται ένα σύγχρονο, ελκυστικό και ανταγωνιστικό λιμάνι. Προτεραιότητά μας παραμένει όχι μόνο η διαρκής εξυπηρέτηση αλλά και η υπέρβαση στις προσδοκίες των πελατών μας, παρέχοντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες με κυρίαρχα κριτήρια την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα εξυπηρέτησης. Σήμερα έχουμε περισσότερους από έναν λόγους για να είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα που έφεραν οι κοινές μας προσπάθειες τα τελευταία 13 χρόνια στο παγκόσμιο εμπόριο και τη ναυτιλία. ‘Ένα θερμό «Ευχαριστώ» σε όλους όσους ενεργά συνέβαλαν στην ανάδειξη αυτή της PCT”. 

Σχετικά με την PCT:
Η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Mονοπρόσωπη Α.Ε., είναι μια από τις κυρίαρχες εταιρείες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, συσταθείσα στην Ελλάδα και πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited (κορυφαίου φορέα εκμετάλλευσης σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ο οποίος κατέχει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη). Την 1η Οκτωβρίου 2009, η ΣΕΠ Α.Ε. ανέλαβε για 35 έτη την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τους προβλήτες II και III, την οποία, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, η ΟΛΠ Α.Ε. ανέθεσε στην COSCO Pacific Limited (σημερινή COSCO SHIPPING Ports Limited), στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Κύριες δραστηριότητες της ΣΕΠ Α.Ε. είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης / εκφόρτωσης και αποθήκευσης για εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται μέσω του Λιμένα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνον ως ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς (φορτία διαμετακόμισης). Η στρατηγική θέση του Πειραιά, όντας το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι μετά τη διώρυγα του Σουέζ με άμεση σύνδεση με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Ε.Ε., τον καθιστά όχι μόνο ιδανικό λιμάνι-κόμβο για προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και έναν βιώσιμο συνεργάτη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς υπηρεσιών διανομής και Logistics στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!