29.01.2020

Η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική για μας: Frode Overland Andersen, Πρέσβης της Νορβηγίας

Η Ελλάδα και η Νορβηγία ως δύο μεγάλα ναυτιλιακά έθνη ήδη συνεργάζονται, η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική για τη Νορβηγία και υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας στο μέλλον σε τομείς όπως η αιολική ενέργεια, δήλωσε ο Frode Overland Andersen, πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Ελλάδα και την Κύπρο, μιλώντας στο maritimes.gr

Με εμπειρία στο φυσικό αέριο για 60 χρόνια, η Νορβηγία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, η οποία εισέρχεται τώρα στην αγορά φυσικού αερίου, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέστη πριν από λίγες μέρες στον Πειραιά στα γραφεία της DNV GL για να εγκαινιάσει το νέο maritime gas center.

Αυτό που κάνει την Ευρώπη να ξεχωρίζει κατά μια έννοια είναι η επενδυση στην ανάπτυξη, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα και η Νορβηγία έχουν πολλά κοινά ως μικρά από την άποψη του μεγέθους του πληθυσμού κράτη αλλά μεγάλα από οικονομική άποψη.

«Είμαστε και οι δύο παράκτιες χώρες και η εστίασή μας είναι προς τα έξω. Η νοοτροπία μας είναι ότι πρέπει να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο από τις χώρες μας “, σημείωσε ο πρεσβευτής.

συνέντευξη: Κάντζιος Μάρκος

camera: studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!