05.06.2022

Γιώργος Ξηραδάκης: Η διαφάνεια στη χρηματοδότηση είναι το μυστικό της επιτυχίας των εταιρειών

Τα ονόματα που βραβεύτηκαν ήταν αυτά που συνέβαλαν στη διεθνοποίηση της χρηματοδότησης της ελληνικής ναυτιλίας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Maritimes TV, ο Γιώργος Ξηραδάκης, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας. Παρά τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, ο ίδιος τόνισε ότι η τραπεζική χρηματοδότηση καλύπτει ακόμη το μεγαλύτερο ποσοστό και όσοι συνεισφέρουν στην ελληνική ναυτιλία, αξίζουν το χειροκρότημα τους. Τέλος, ο κ. Ξηραδάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η διαφάνεια στη χρηματοδότηση είναι το μυστικό της επιτυχίας των ναυτιλιακών εταιρειών.

Κ. Οικονόμου: Η βράβευση τιμά μια εξέχουσα προσωπικότητα που έχει συμβάλει στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση

Σκοπός της Ένωσης, που ιδρύθηκε από το 2005, είναι να προάγει το επάγγελμα του ναυτιλιακού τραπεζικού και ταυτόχρονα του χρηματοοικονομικού συμβούλου της ελληνικής ναυτιλίας, όπως δήλωσε στο Maritimes TV, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας. Ενώ τόνισε ότι η ημέρα της ναυτιλιακής βράβευσης έχει σκοπό να τιμά μια εξέχουσα προσωπικότητα που έχει συμβάλλει στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση.

Η συνεντεύξεις έγιναν στα πλαίσια της ειδικής εκδήλωσης «Ημέρα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης 2022» στο πλωτό μουσείο Liberty Hellas που διοργάνωσε για μια ακόμη φορά η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας με αφορμή τα «Ποσειδώνια 2022».

Στην εκδήλωση αυτή τιμούν σημαντικές προσωπικότητες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και διεθνοποίηση του κλάδου της ναυτιλιακής χρηματοδότησης. Τιμώμενα πρόσωπα φέτος και κεντρικοί ομιλητές είναι οι ναυτιλιακοί δικηγόροι κ. κ. Θεόδωρο Σιούφα, Ιδρυτή της Δικηγορικής Εταιρείας Σιούφας & Συνεργάτες & Frank Dunne, Senior Advisor- Watson, Farley & Williams LLP.

Συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
camera: studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!