Για 11.550 δολάρια την ημέρα ναύλωσε η Diana Shipping το «Coronis»

28.05.2014

Τη ναύλωση του panamax πλοίου «Coronis», χωρητικότητας 74.400 dwt ,στην εταιρεία Oberon Holdings έναντι 11.550 δολαρίων ημερησίως, μείον το 5\% που καταβάλλεται σε τρίτους για τουλάχιστον 11 μήνες, για διάστημα 14 μηνών ανακοίνωσε η εταιρεία Diana Shipping.

Η συμφωνία ναύλωσης θα αρχίσει να ισχύει από τις αρχές Ιουνίου και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση το ταμείου της εταιρείας κατά 3,8 εκατ. δολάρια από τα ακαθάριστα έσοδα, μόνο από την εξασφαλισμένη περίοδο της ναύλωσης.


Ναυλομεσιτικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η ναύλωση του «Coronis» στα 11.550 δολάρια ανά ημέρα θεωρείται ότι κινείται σε πολύ καλά επίπεδα καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Compass Maritime Services, στην παρούσα χρονική στιγμή οι τιμές των Panamaxes στην αγορά spot κινούνται γύρω στα 8.000 δολάρια κατά μέσο όρο, ενώ οι τιμές ναύλωσης για ετήσια περίοδο με διάρκεια ενός έτους κινούνται περίπου στα 12500 δολάρια ανά ημέρα,


Στον παρελθόντα χρόνο το «Coronis» ήταν ναυλωμένο έναντι 10.600 δολαρίων την ημέρα στην βρετανική εταιρεία EDF Trading Limited. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο ναυλωτής «έκλεισε» το συγκεκριμένο πλοίο πριν από δύο έτη οι τιμές των panamax ήταν περίπου στα 6.700 δολάρια.


Να σημειωθεί ακόμη, όπως είχε ενημερώσει το https://www.maritimes.gr/, ότι η εταιρεία Diana Shipping προσφάτως προχώρησε σε αγορά ιδίων μετοχών ενώ έχει εξασφαλίσει , επίσης υψηλό ναύλο, για το νεότευκτο πλοίο της « Αταλάντη».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!