Επίσκεψη Κινέζων φοιτητών του Πανεπιστημίου Shanghai Maritime University στην έδρα της XRTC Business Consultants, στην Ακτή Μιαούλη

05.08.2014

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την πρόοδο στις ακαδημαικές σχέσεις των δύο κρατών, Ελλάδας και Κίνας, η XRTC Business Consultants υποδέχθηκε στα γραφεία της, 11-μελή ομάδα Κινέζων φοιτητών του Shanghai Maritime University συνοδευόμενη από τον καθηγητή κ. Chen Jihong.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα στα πλαίσια της ολιγο/ήμερης επίσκεψής τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Κινέζικου πανεπιστημίου με το Ναυτιλιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για το έργο του και την συμβολή του στην ναυτιλιακή βιομηχανία.


Η ομάδα των Κινέζων φοιτητών συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου κκ. Μαρία Λεκάκου και Ελένη Θανοπούλου, οι οποίες έχουν επιμεληθεί όλο το πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών των φοιτητών και του καθηγητή τους με παράγοντες και στελέχη της Ελληνικής ναυτιλίας προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και την πορεία της αλλά και το μέγεθος της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη. Η αποστολή θα παραμείνει στην Ελλάδα 22 ημέρες συνολικά.


Κατά την διάρκεια της δίωρης επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε παρούσιαση των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων που άπτονται στα ναυτιλιακά δρώμενα των 2 κρατών από τον Διευθυντή Επενδυτικής Τραπεζικής κ. Δημήτρη Δημητριάδη ενώ, υπήρξε και ανάλυση του τρόπου λειτουργίας και επεξήγηση του ρόλου των Ελληνο/κινεζικών σχέσεων από τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας κ. Γεώργιο Ξηραδάκη.


Οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για τον παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα της Ελληνικής ναυτιλίας και εξέφρασαν την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσανατολισμένα στον κλαδο.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ιδιαιτέρως το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανταλλαγή τεχνγωσίας και ακαδημαικής έρευνας σε όλους τους τομείς που άπτονται της ναυτιλίας και εκφράστηκε η ευχή στο μέλλον οι ακαδημαικές σχέσεις των δύο κράτων να ακολουθήσουν τον ίδιο επιτυχημένο δρόμο με αυτό των επενδυτικών και εμπορικών.Προφίλ της XRTC: H XRTC Business Consultants Ltd., δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στην Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως τα Γαλλικά τραπεζικά Γκρουπ Credit Lyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών δανειοδοτήσεων σε διάφορες μορφές μέσω των Διεθνών τραπεζικών ομίλων που συνεργάστηκε από την ίδρυσή της. Από το 2009, η XRTC συνεργάζεται με κινέζικους τραπεζικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά. Η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την χρηματοδότηση ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας, Cardiff Marine, απευθείας από το κινέζικο τραπεζικό ίδρυμα, της China Development Bank. H XRTC διαθέτει γραφεία στα δύο κύρια ναυτιλιακά κέντρα της Ελλάδος, στον Πειραιά και στην Χίο. Έχει στελεχωθεί από ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις και εμπειρία διεθνούς εμβέλειας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και παρακολούθηση των συναλλαγών σε όλης τους την διάρκεια. Το ειδικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει η XRTC της επιτρέπει να αναλύει σε βάθος και να διαθέτει τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα της Διεθνούς Ναυτιλίας.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!