Επίσημη παρουσίαση του Project eMAR στον Πειραιά

10.06.2014

ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” 2 ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτρονική πραγματικότητα της ναυτιλίας του αύριο, έφεραν την ελληνική αγορά, οι συμμετέχοντες εταίροι στο ευρωπαϊκό έργο eMAR Project, η πρώτη επίσημη παρουσίαση των υλοποιημένων συστημάτων του οποίου έλαβε χώρα στις 27 Μαΐου, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Danaos που παρουσίασε και την πρωτότυπη πλατφόρμα διασύνδεσης δικτύων, η οποία έως τώρα λειτουργούσε επιτυχώς σε πιλοτική μορφή.


Συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Πειραιά και η Decision Dynamics Ltd, που συμπληρώνουν την τριάδα των ελληνικών εταιρειών – εταίρων του έργου. Όπως εξήγησε ενώπιον ενός πολυπληθούς και στοχευμένου κοινού, η κα Jenny Rainbird, συντονίστρια του Project και μέλος της BMT Group, μια από τις κορυφαίες βρετανικές εταιρείες στον κλάδο, «το eMAR Project που βρίσκεται πλέον στην πιο ώριμη φάση του, στοχεύει μέσω των 27 Εταίρων του από όλη την Ευρώπη, αλλά και μέσω των δύο συμπληρωματικών συνεργατικών ηλεκτρονικών πλατφορμών που παρουσιάστηκαν σήμερα στον Πειραιά, από την Inlecom Systems και από την Danaos, να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό, πιο αποδοτικό, πιο προσοδοφόρο περιβάλλον χρήσης για τις ναυτιλιακές εταιρείες σε πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο».


Όπως δήλωσε η ίδια, «από το 2015 και έπειτα που η απλοποίηση τελωνειακών διατυπώσεων θα είναι υποχρεωτική για όλα τα πλοία, και το περιβάλλον του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου θα αλλάξει, η ηλεκτρονική τιμολόγηση που τώρα την βλέπαμε ως καινοτομία, θα είναι μόνο ένα από τα

Η κα Jenny Rainbird, συντονίστρια του Project και μέλος της BMT Group

προαπαιτούμενα. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που εισάγουν οι πιλοτικές πλατφόρμες του eMAR λειτουργούν ακριβώς με αυτό το σκεπτικό: να απλοποιήσουν την καθημερινότητα των ναυτιλιακών εταιρειών, να ελαχιστοποιήσουν του κρίκους της αλυσίδας, βελτιστοποιώντας παράλληλα την διακινούμενη πληροφορία. Και όλα αυτά διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, και τηρώντας όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή standards».


Από την πλευρά του ο κ. Τάκης Κατσουλάκος, διευθυντής της Inlecom Systems, παρουσίασε την πλατφόρμα που η βρετανική εταιρεία έχει δημιουργήσει με βάση τη φιλοσοφία του eMAR και τόνισε ότι «έως τώρα τα ευρωπαϊκά project που ασχολούνταν με τη ναυτιλία και συνδύαζαν τεχνολογικές εξελίξεις εστίαζαν κυρίως στην απλοποίηση των διαδικασιών που ένα πλοίο έχει να φέρει εις πέρας με τις Αρχές. Εμείς –στο eMAR- το βλέπουμε συνδυαστικά, δημιουργώντας τεχνολογικά εργαλεία που απλοποιούν τις διαδικασίες τόσο ως προς τις Αρχές, όσο και προς τους πελάτες/εταιρείες/αγορά».


Ομιλητές και κοινό, είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση, συμφωνώντας πως η αποστολή της πλατφόρμας που το eMAR εισάγει, να μετατρέψει δηλαδή τις παραδοσιακές ναυτιλιακές διαδικασίες σε προηγμένες ηλεκτρονικές ναυτιλιακές υπηρεσίες, φαίνεται να επιτυγχάνεται. Το event παρακολούθησαν πάνω από 150 στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων από περισσότερες από 4 ευρωπαϊκές χώρες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!