Επενδύσεις 3 δις δολ από την MSC Cruises για τρία νέα Mega-κρουαζιερόπλοια

15.06.2014

Περισσότερα από 3 δις δολάρια επενδύει για την κατασκευή τριών Mega-κρουαζιερόπλοιων η εταιρεία MSC Cruises υποδηλώνοντας ότι η κρουαζιέρα έχει μέλλον. Η παραγγελία των τριών πλοίων έγινε στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri.

Τα δύο νέα πλοία από την Fincantieri, με τα προσωρινά ονόματα «Project Seaside Ι» και «Project Seaside ΙΙ», θα είναι τα μεγαλύτερα σε ολική χωρητικότητα από κάθε άλλο πλοίο που διαθέτει σήμερα η εταιρεία. Η χωρητικότητά τους θα είναι 154.000 τόνων έκαστο, θα είναι μήκους 323 μέτρων και θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν έως και 5.300 επιβάτες σε 2.070 καμπίνες. Τα δύο πλοία αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για την MSC Cruises όσον αφορά το σχεδιαστικό μέγεθος και την τεχνολογική φιλοδοξία.


Παράλληλα, η MSC Cruises έχει παραγγείλει την κατασκευή δυο ακόμη κρουαζιερόπλοιων από την STX Ευρώπη.


Νέα σχεδίαση


Τα «Project Seaside I»και «Project Seaside II» προγραμματίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να κάνουν τα παρθενικά τους ταξίδια τους τον Νοέμβριο του 2017 και το Μάιο του 2018, αντιστοίχως. Όπως όλα τα πλοία των γραμμών της MSC, τα δύο Mega-κρουαζιερόπλοια θα πλέουν υπό σημαία Παναμά.


Και τα δύο κρουαζιερόπλοια θα αξιοποιήσουν πρωτοποριακή σχεδίαση, αρχιτεκτονική και τεχνολογία, δίνοντας στο πλοίο ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες χώρου καταστρώματος για την απόλαυση των επιβατών.


Επιπλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα ενός μοναδικού περιπάτου στο επίπεδο της θάλασσας, και θα διατίθεται ένα μεγάλο θέατρο με ενσωματωμένο μπαλκόνι και πανοραμική θέα από έναν εξωτερικό ανελκυστήρα στο πάνω κατάστρωμα.


Άλλα τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν γυάλινους διαθλαστές και την τεχνολογία σήραγγας που θα προσφέρει στους γευματίζοντες την αίσθηση ότι τρώνε σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό το μέτρο θέλει να εκμεταλλευθεί τις ζεστές διαδρομές που σχεδιάζει η MSC να εκτελούν τα δύο νέα αποκτήματα της.


Η ιταλό-ελβετική ναυτιλιακή εταιρεία λειτουργεί μέχρι σήμερα 12 κρουαζιερόπλοια, τα οποία εκτελούν πολλές διαφορετικές διαδρομές στη θάλασσα, την ίδια στιγμή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!