Επανεκκίνηση σχεδιάζει η τουρκική ναυπηγοκατασκευή

17.03.2014

Επανήλθαν τα «χαμόγελα» στα πρόσωπα των Τούρκων που ασχολούνται με τη ναυπηγική βιομηχανία καθώς σιγά αλλά σταθερά φαίνεται να ξαναβρίσκει το δρόμο της ανοίγοντας πανιά σε τομές όπως : τα ειδικού σκοπού πλοία, δηλαδή ρυμουλκά, ερευνητικά πλοία και οι πλωτούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι τούρκοι εκτιμούν ότι εισερχόμενοι δυναμικά στις εξειδικευμένες αγορές, η τοπική ναυπηγική βιομηχανία θα μπορέσει να ανακτήσει την προηγούμενη ισχυρή θέση της στις παγκόσμιες αγορές, η οποία δέχτηκε σοβαρό πλήγμα κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της οικονομικής ύφεσης. Η προσδοκία αυτή ήταν η κυρίαρχη αίσθηση στην SMM Istanbul.


Έτσι το SMM της Κωνσταντινούπολης (μια από τις δύο θυγατρικές της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης για το θαλάσσιο εμπόριο που διεξάγεται στο Αμβούργο) στην τελευταία της εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στις 26 και 27 Φεβρουαρίου,


λάνσαρε για πρώτη φορά μια νέα αντίληψη στην διοργάνωση. «Στόχος μας είναι να γίνουμε μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες ναυτιλιακών εξαγωγών, μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η SMM Κωνσταντινούπολης προσφέρει ιδανικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Πλοίων και Yacht κ. Basaran Bayrak


Ναυτιλιακοί κύκλοι εκτίμησαν ότι η όλη έκθεση « ήταν ουσιαστικά μια διεθνής διάσκεψη που συνοδευόταν από μια βιομηχανική έκθεση, μια μορφή που κέρδισε τα ευνοϊκά σχόλια όλων των συμμετεχόντων».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!