Εορταστικό δείπνο της Ε.Κ.Ο Ναυτιλίας Ν.Δ.

26.12.2023

Σε μια ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα που δημιούργησε η παρουσία των μελών της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των πολιτικών της φίλων, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο εορταστικό δείπνο εν όψει των Χριστουγέννων και της έλευσης του Νέου Έτους, στον κατάμεστο χώρο του εστιατορίου «ΖΟΡΜΠΑΣ» στο Μικρολίμανο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Υφυπουργοί, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς, Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης κ. Βασίλειος- Πέτρος Σπανάκης. Παρέστησαν επίσης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Ρωμανός, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και Εμμανουήλ Κουτουλάκης και του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Βασιλική Λοίζου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Ναύαρχος Διονύσιος Χατζηδάκης (Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΟ Ναυτιλίας), βουλευτής του Ν.Δ. Νότιου Τομέα Β3, κ. Γεώργιος Βρεττάκος, βουλευτής Β΄ Πειραιά, ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας βουλευτής Κυκλάδων και εξέχοντα στελέχη της Ναυτιλιακής Κοινότητας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ο Ναυτιλίας Ν.Δ. κ. Ελευθέριος Παπαναστασίου, αφού καλωσόρισε τα μέλη και τους επίτιμους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στα σημαντικά επιτεύγματα της Κυβέρνησης και στην ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμιστικών μέτρων. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, της λήψης μέτρων για την προσέλκυση πλοίων στο Ελληνικό Νηολόγιο, της απλοποίησης των διαδικασιών, της μετάβαση στην πράσινη οικονομία, του εκσυγχρονισμού των λιμενικών υποδομών και περαιτέρω ανάπτυξης της νησιωτικής Χώρας.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Παππάς, επισήμανε την σημασία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση στη Ναυτιλία, την οποία θεωρεί σταθερό και ισχυρό Πυλώνα Οικονομική Ανάπτυξης. Τόνισε επίσης ότι για το Υπουργείο το 2024 θα είναι Έτος Ναυτικής Εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα ενίσχυσης του Νηολογίου και στην ψηφιοποίηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, στο σημαντικό έργο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην ενίσχυση των λιμενικών υποδομών και στην ανανέωση του στόλου.

Επεσήμανε επίσης το ειδικό ενδιαφέρον του Υπουργείου και του ιδίου προσωπικά, για τη Νησιωτική Χώρα, με έμφαση στην διαρκή και συστηματική προσπάθεια για την βελτίωση του εισοδήματος και ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Τέλος ζήτησε την συνεργασία της Οργάνωσης με την υποβολή προτάσεων θεσμικού χαρακτήρα αλλά και την επισήμανση προβλημάτων.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναφέρθηκε στο έργο του Υπουργείου του, σημειώνοντας ότι αποσκοπεί στην διαρκή απλοποίηση, βελτίωση και επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών και στη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας. Παράλληλα, εξήρε την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τόνισε ότι στόχος είναι το προσεχές καλοκαίρι, στα Ποδεισώνια 2024, να λειτουργεί πλήρως το ηλεκτρονικό νηολόγιο και να έχει γίνει πράξη η πρώτη ηλεκτρονική εγγραφή πλοίου. Μίλησε επίσης για τη συνεργασία με την ΕΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Ν.Δ., της οποίας οι διαρκείς εκδηλώσεις, οι θεματικές ημερίδες, τα workshop και τα γεύματα εργασίας, που έχουν πλέον γίνει θεσμός, συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση του Κυβερνητικού έργου. Σημείωσε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία σε ότι αφορά το e-νηολόγιο και την επιθυμία του για συνέχιση της συνεργασίας αυτής σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Με τη σειρά του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ, Ιωάννης Μπούγας ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στη δυνατότητα επιτάχυνσης της διαδικασίας επιδίκασης υποθέσεων που αφορούν στην Ναυτιλία και στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και ενίσχυσης των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών. Πρότεινε επίσης την πραγματοποίηση ημερίδας αμοιβαίου ενδιαφέροντος, από κοινού με την ΕΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Ν.Δ. Όπως είπε χαρακτηριστικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα προσεχή δύο χρόνια, με την λήψη μέτρων νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης κ. Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του με αναφορά στην προηγούμενη Κομματική του ιδιότητα, αφού ως Γραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Ν.Δ. διαπίστωσε την ανάγκη σύστασης της ΕΚΟ Ναυτιλίας, λόγω του ειδικού βάρους της Ελληνικής Ναυτιλίας, και υπέγραψε την σχετική κομματική απόφαση τον Δεκέμβριο του 2018. Επισήμανε, καταχειροκροτούμενος, ότι ούτε ο ίδιος φανταζόταν αυτήν την τόσο γρήγορη και εντυπωσιακή ανάπτυξη της Οργάνωσης και την συμβολή της στα Κομματικά δρώμενα και τη ναυτιλιακή κοινότητα. Αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου του, προς όφελος των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων και πρότεινε την ανάγκη δημιουργίας ημερίδας πολυτομεακού επιπέδου, στην οποία ο ίδιος και το Υπουργείο του θα συμβάλουν με χαρά.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Ρωμανός χαρακτήρισε την ΕΚΟ Ναυτιλίας υπόδειγμα του πώς θα έπρεπε να λειτουργούν οι κομματικές οργανώσεις. Στη συνέχεια του χαιρετισμού του είπε ότι είχαμε τις τελευταίες μέρες μια σειρά θετικών ειδήσεων. Τον Economist που ανακήρυξε την οικονομία μας ως πρωταθλήτρια το 2023 και την Ελλάδα χώρα της χρονιάς, το νέο σύμφωνο σταθερότητας που εξαιρεί τις αμυντικές δαπάνες, το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση που ενσωματώνει επιτέλους όλες τις βασικές ελληνικές θέσεις, την εμβληματική μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, τον Προϋπολογισμό που αυξάνει τα εισοδήματα για όλους και έχει ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο κοκ. Μέσα σε αυτό το μεγάλο ψηφιδωτό της αλλαγής σελίδας για τη χώρα, του πρωταγωνιστικού ρόλου τον οποίο πλέον διαδραματίζει, των νέων αναπτυξιακών προοπτικών και του καθημερινού αγώνα υπέρ των μεγάλων εμβληματικών μεταρρυθμίσεων, μια ψηφίδα ανήκει στην ΕΚΟ Ναυτιλίας, στις κομματικές μας οργανώσεις, στα κομματικά μας στελέχη, στη βάση μας!
Στη συνέχεια χαιρέτησαν οι Γενικοί Γραμματείς των δύο Υπουργείων και οι παριστάμενοι.

βουλευτές, αναφερόμενοι στον τομέα ευθύνης τους στο Κυβερνητικό έργο και στην εκλογική τους περιφέρεια και την εξαιρετική συνεργασία που έχουν με την ΕΚΟ Ναυτιλίας ΝΔ.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαρίστησαν τα Κυβερνητικά Στελέχη, για την παρουσία τους, τα θερμά τους λόγια και το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και αποδέχθηκαν με χαρά, την πρόταση για την πραγματοποίηση πολυτομεακής και στοχευμένης θεματικής ημερίδας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της ΕΚΟ Ναυτιλίας Δρ. Ιωάννης Πατινιώτης μαζί με όλα τα στελέχη, έχουν το βαρύ έργο να προετοιμάσουν και να υλοποιήσουν αυτήν την φιλόδοξη και αναγκαία πρωτοβουλία, εντός των τεσσάρων προσεχών μηνών.

Η βραδιά έκλεισε με ανταλλαγή ευχών, φιλική κουβέντα, φρεσκότατο ψάρι και εκλεκτό κρασί, στην μαγευτική και εορταστική θέα του Μικρολίμανου.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!