Ενδιαφέρον για επενδύσεις στη ΝΕΛ από ποντοπόρους ;

10.06.2014

Ενδιαφέρον να επενδύσουν στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ), αγοράζοντας μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της, έχουν επιδείξει δυο μεγάλα ονόματα του εφοπλιστικού χώρου που δραστηριοποιούνται στην ποντοπόρο ναυτιλία με μεγάλη επιτυχία σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του maritimes.gr.

Μάλιστα , κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας εκ των δυο υποψήφιων επενδυτών, που ήδη δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού, φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους αρμοδίους,μετόχους και τράπεζες, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο με πολύ σημαντικό ποσοστό.


Εν τω μεταξύ για σήμερα Τετάρτη 11 Ιουνίου έχει προγραμματισθεί να γίνει η δεύτερη προσπάθεια σύγκλησης της γενική συνέλευσης των μετόχων της ΝΕΛ σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει δοθεί στη δημοσιότητα στις 2 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η πρώτη προσπάθεια να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μετόχων της ΝΕΛ αναβλήθηκε καθώς στη συνέλευση παρέστησαν 94,81 εκατομμύρια μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 37,11\% του μετοχικού κεφαλαίου, όταν η απαιτούμενη απαρτία για τη συζήτηση της αύξησης κεφαλαίου είναι τα 2/3 των μετοχών.


Σε περίπτωση που και η σημερινή προσπάθεια αποτύχει τότε η έκτακτη γενική συνέλευση θα μεταφερθεί δύο εβδομάδες αργότερα και θα πραγματοποιηθεί στις 25 του Ιουνίου.


Κύκλοι της ΝΕΛ δεν αποκλείουν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη κατά της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία επιρρίπτουν την ευθύνη για την μη πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!