Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών της Eurobank

09.05.2014

Ξεκίνησε σήμερα, 9 Μαΐου 2014 η διαπραγμάτευση των 9.238.709.677 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank, οι οποίες προέκυψαν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ.κ. Γεώργιος Α. Δαυίδ και Χρήστος Μεγάλου κήρυξαν την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι εκτός από την ιδιαίτερη σημασία της επιτυχημένης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από τις Κεφαλαιαγορές.


Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank συνολικού ύψους 2,864 δις ευρώ, πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 9.238.709.677 νέων μετοχών στην τιμή 0,31€ ανά μετοχή.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΧΑΕ, κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, να γιορτάζουμε σήμερα την εισαγωγή των μετοχών από την επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank. Μια αύξηση που ήταν από τις μεγαλύτερες φέτος παγκοσμίως και πολύ σημαντική για την αγορά μας, μια και είναι η μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα από το 2005, για άντληση 286 εκ. ευρώ (10\%).»


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου, δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση: «Είναι το καμπανάκι του Χρηματιστηρίου για την νέα εποχή της Eurobank, αλλά είναι και μια μεγάλη καμπάνα για την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές και για τις θετικές προοπτικές της οικονομίας και της χώρας μας. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ‘ΜΑΣ’ ΣΤΗ ΧΩΡΑ»


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!