10.03.2018

Εξηλεκτρισμός ναυτιλίας, μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα

Στα επόμενα βήματα του Ευρωπαϊκού προγράμματος elemed, αναφέρεται ο Παναγιώτης Μήτρου, Διευθυντής Ναυτιλιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας Νοτίου Ευρώπης του Lloyd’s Register, που είναι οι επενδύσεις στους λιμένες για την ηλεκτροδότηση πλοίων στα λιμάνια ώστε να έχουμε μηδενικούς τοπικά ρύπους από τη ναυτιλία, αλλά και για τα υβριδικά πλοία, κάτι που ενδιαφέρει πολύ την Ελλάδα με τη νησιοτικότητά της, τα οποία θα συνδέσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τη ναυτιλία.

Από την πλευρά της η Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος της HEMEXPO, επισημαίνει πως ο εξηλεκτρισμός των λιμένων και πλοίων είναι μια καινούργια τάση, όμως δεν είναι μια καινούργια τεχνολογία. Τονίζει επίσης, πως οι ελληνικές εταιρείες κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού έχουν τεράστια εμπειρία και γνώσεις ώστε μπορούν να προσφέρουν τις απαραίτητες λύσεις για τον εξηλεκτρισμό των πλοίων και των λιμανιών.

Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια του πρώτου συνεδρίου για τον εξηλεκτρισμό της ναυτιλίας που διοργανώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα elemed.

Συνέντευξη Μάρκος Κάντζιος
www.maritimes.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!