ΕΚΟ Ναυτιλίας της ΝΔ : Πολιτική Συνάντηση στην Βουλή με Ουσία και Αποτέλεσμα

18.01.2024

Ο Δρ. Γιάννης Πατινιώτης με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος των Εμπειρογνωμόνων της Ναυτιλίας, όπου μαζί με το Πρόεδρο Ελευθέριο Παπαναστασίου αλλά και τα μέλη του προεδρείου της ΕΚΟ Ναυτιλίας της ΝΔ, επισκέφτηκαν τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ζυζήτησαν διάφορα θέματα της τρέχουσας πολιτικής σκηνής, όπως επίσης και τα σοβαρά θέματα της Ελληνικής Ναυτιλίας, μεταξύ αυτών το e-Ναυτολόγιο και η Ναυτική εκπαίδευση.

Αναφορικά με την Ναυτική Εκπαίδευση και τα πτυχία των ΑΝΕ συζητήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης τους, οι ευκαιρίες που θα πρέπει να δοθούν στους Έλληνες Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, όπως η πρόταση για τη δυνατότητα παρακολούθησης μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα Executive MBA πρόγραμμα. 

Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα πτυχίο που με νομοθετική ρύθμιση θα είναι κατ’ εξαίρεση και με ορισμένες προϋποθέσεις, ισότιμο με τους άλλους μεταπτυχιακούς τίτλους των Ελληνικών ΑΕΙ.Θα είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, κατά προτίμηση από Ελληνικό Πανεπιστήμιο, προσαρμοσμένο στην διοίκηση της Ναυτιλίας και των Πλοίων. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε αξιωματικούς ναυτικούς απόφοιτος των ΑΝΕ οι οποίοι θα έχουν αποκτήσει τουλάχιστον το Ελληνικό δίπλωμα του Πλοιάρχου ή του Μηχανικού Β’ τάξεως καθώς και σε αξιωματικούς ναυτικούς με Δίπλωμα Πλοιάρχου ή Μηχανικού Α’ Τάξεως, ανεξαρτήτως σχολής φοίτησης. Στο ίδιο τμήμα θα μπορούν να φοιτήσουν και να αποκτήσουν τον τίτλο σπουδών χωρίς περιορισμούς, υπάλληλοι με πανεπιστημιακό τίτλο, Ελληνικό ή ξένο, και οι οποίοι θα έχουν εργαστεί αποδεδειγμένα για πάνω από 10 χρόνια σε ναυτιλιακές εταιρείες.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!