Εκδήλωση για τα 30 χρόνια της WISTA Hellas

08.12.2023

Την εκδήλωση για τα 30 χρόνια της WISTA Hellas άνοιξε η Άρτεμις Βαμβακοπούλου, Σύμβουλος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων extrovert, καλωσορίζοντας τους επίτιμους καλεσμένους, που γιορτασαν τις τρεις δεκαετίες από την ίδρυση του σωματείου, αλλά και τον ανεκτίμητο ρόλο του.

Αρχικά τον λόγο πήρε η κ. Πόπη Γιαννοπούλου, Ιδρυτική Πρόεδρος που μαζί με τον Νικόλαο Βερνίκο διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ίδρυση και την επιτυχία της οργάνωσης. Η ίδια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παλιά καλή εποχή, στις αλλαγές της ναυτιλίας λόγω του διαδικτύου, αλλά και στην αποδοχή της γυναικείας καριέρας σε συνδυασμό με την οικογενειακή ζωή.

Ο κ. Μανώλης Κουτουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “Η θάλασσα, η ναυτιλία, η Ελλάδα αλλά και τα χαρακτηριστικά τους είναι όλα γένους θηλυκού και είναι τιμή για εμένα που βρίσκομαι σε αυτή τη γιορτή, που είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη της σημαντικής προσφοράς των γυναικών στον τομέα τη ναυτιλίας”.

Την ίδια ώρα ο Δρ. Γιώργος Πατέρας, Πρόεδρο του ΝΕΕ, τόνισε ότι “Χωρις τις γυναίκες δεν θα γινόταν το θαύμα της ελληνικής ναυτιλίας”.

Η πρόεδρος της WISTA Έλπη Πετράκη, υπογράμμισε ότι “Οι σοφές Ελληνίδες μαζί με τον κ. Βερνίκο ξεκίνησαν πολύ θαρραλέα αυτό το σωματείο και πλέον έχουμε καταφέρει να είμαστε παρούσες στο δημόσιο διάλογο”.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης δόθηκαν και τιμητικά βραβεία . Το βραβείο Leadership έλαβε η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών & Πρόεδρος του Ομίλου Neptune κ. Μελίινα Τραυλού και το βραβείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έλαβαν η Πλωτάρχης Λ.Σ. Βασιλική Χριστοφοράκη και η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκη Γιαννακοπούλου.

Η κ. Τραυλού ανάφερε μεταξύ άλλων ότι “Είμαι εδώ σαν γυναίκα, σαν γυναίκα που έχω ξεκινήσει την πορεία πολύ μικρή σε έναν χώρο που είναι πραγματικά ανδροκρατούμενος. Σε έναν χώρο που για να φτάσουμε εμείς οι γυναίκες κάπου, πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε μέρα τα αυτονόητα. Σε έναν χώρο που μας ρωτάνε καθημερινά πως τα καταφέρνουμε . Σε αυτόν λοιπόν τον χώρο εγώ έχω καταφέρει να φτάσω σε αυτήν την θέση. Θέλω να πω στις συναδέλφους μου, σε όλες τις γυναίκες στην ναυτιλία, είτε είναι στην θάλασσα -που σπάνε ένα στερεότυπο που ακόμη δυσκολευόμαστε να το σπάσουμε-, είτε είναι στη στεριά, θέλω να τους πω ότι, όταν θέτουμε στόχους εμείς οι γυναίκες και δουλεύουμε μαζί σαν ομάδα -γιατί εδώ σήμερα είσαστε μια μεγάλη ομάδα και συγχαρητήρια- μπορούμε να κάνουμε τα πάντα“.

Στο τέλος, βραβεύτηκε και η κ. Μαρία Μωυσίδου, εκ μέρους την Hill Dickinson, η οποία αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!