12.03.2023

Β.Ε.Π. – WIMA: Θα στηρίξουμε την επανέναρξη των ελληνικών ναυπηγείων

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε η πρώτη δύναμη στη ναυτιλία και να μην έχουμε ναυπηγεία. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μη χαθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει και θα στηρίξουμε την επανέναρξη των ελληνικών ναυπηγείων», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Maritimes, ο κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, Πρόεδρος ΒΕΠ (Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά).Την ίδια ώρα ο κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, Πρόεδρος της WIMA (Διεθνής Ναυτικής & Ναυπηγικής Ένωσης), σημείωσε ότι η επαναλειτουργία των ελληνικών ναυπηγείων είναι πολύ σημαντική, ενώ υπογράμμισε πως η μέχρι πρότινος αδράνειά τους αποτελούσε ένα αγκάθι για τον κλάδο ευρύτερα και απέτρεπαν Έλληνες και ξένους πλοιοκτήτες να κάνουν επισκευές στη χώρα μας.

Σχετικά με τους δύο φορείς και για το αν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους και οι δύο Πρόεδροι τόνισαν ότι υπάρχει μονάχα σύμπνοια και συνέργεια. Αναφερόμενοι στη χρηματοδότηση των εταιρειών, ο κ. Παπαμανώλης είπε ότι αποτελεί ένα παράπονο, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν και την πλειοψηφία, αποκλείονται από αυτήν και δεν στηρίζονται από τις τράπεζες. Ενώ και ο κ. Χατζηεφραιμίδης συμπλήρωσε ότι και οι εταιρείες της WIMA λειτουργούν τόσα χρόνια με ιδία κεφάλαια με το δανεισμό ωστόσο να είναι απαραίτητος. Αναφέρθηκαν και στο εμβληματικό έργο της WIMA, το “Electric Dream”, που είναι η κατασκευής ενός ηλεκτρικού ferry boat.

Επιπρόσθετα, τόνισαν ότι οι νέες τεχνολογίες αποτελούν μονόδρομο για τις εταιρείες όπως και οτι όλες επιδιώκουν να έχουν πιστοποιητικά πράσινης ενέργειας, ενώ κατέληξαν ότι η αξιοπιστία χρόνου, ποιότητας, τιμής αλλά και πιστοποιημένων προϊόντων χαρακτηρίζουν τα ελληνικά ναυπηγεία και τις εταιρείες που τα στηρίζουν, για αυτό άλλωστε και οι Έλληνες πλοιοκτήτες στα δύσκολα απευθύνονται σε αυτά.

Την εκπομπή Maritimes παρουσιάζουν οι Μάρκος Κάντζιος και Νίκος Μπαρδούνιας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοσιογραφικό Συνεταιρισμό ΝΕΤ24. Προβάλλεται στο εναλλακτικό κανάλι της Αθήνας RISE TV και σε 12 ακόμη περιφερειακούς σταθμούς και μέσα ενημέρωσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!