Δυναμικό παρόν των ελλήνων εφοπλιστών και στα μεταχειρισμένα πλοία.

24.03.2014

«Έφοδο» και στα μεταχειρισμένα πλοία έχουν κάνει οι Έλληνες εφοπλιστές καθώς μόνο κατά την διάρκεια του 2013 αγόρασαν 371 πλοία έναντι 216 το 2012 καταγράφοντας σημαντική αύξηση κατά 71,7\%.

Ναυλομεσιτικοί κύκλοι στον Πειραιά ανέφεραν στο maritimes.gr ότι η «επιλογή πλοίων «από δεύτερο χέρι» είναι μια στρατηγική προσέγγιση καθώς οι τιμές τους είναι χαμηλές και η ποιότητα των πλοίων υψηλή. Αυτό σημαίνει, συνέχισαν, αποκτούν μια υπεραξία η οποία θα μπορεί να αποδοθεί ύστερα από διάστημα λίγων μηνών όταν άπαντες αναμένουν αύξηση της ζήτησης και κατά συνέπεια των ναύλων και της αξίας των πλοίων». Οι ίδιοι ναυλομεσιτικοί κύκλοι υποστήριξαν ότι και τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους η κίνηση των ελλήνων εφοπλιστών γύρω από τα μεταχειρισμένα πλοία είναι σε υψηλά επίπεδα κάτι «που ουσιαστικά μαρτυράει την στρατηγική επιλογή αρκετών εταιρειών να στραφούν σε πλοία « από δεύτερο χέρι» μικρής ηλικίας το κόστος των οποίων είναι χαμηλό»


Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny, στην αγορά των πλοίων από «δεύτερο χέρι» οι Έλληνες εφοπλιστές απέκτησαν το 24,89\% των πλοίων που άλλαξαν χέρια στη διάρκεια του 2013 έναντι του 17,58\% το 2012.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!