06.04.2023

Δυναμική η φετινή χρονιά για την κρουαζιέρα – Δυσκολεύει ο δανεισμός για τις μικρότερες ναυτιλιακές

Ο Κρις Θεοφιλήδης Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises και ο Γιώργος Κοφινάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alvarez & Marsal, ήταν οι καλεσμένοι στην ναυτιλιακή εκπομπή Maritimes. Ο κ. Θεοφιλίδης μίλησε για τις προοπτικές της κρουαζιέρας την χρονιά που διανεύουμε τονίζοντας πως «Θα φτάσουμε κοντά στις επιδόσεις του 2019» ενώ υπογράμμισε πως η κρουαζιέρα είναι μία μορφή διακοπών που όσο πιο νωρίς κλείσεις, θα μπορείς να επιλέξεις την κατηγορία καμπίνας που προτιμάς αλλά και οι τιμές θα είναι πιο ελκυστικές.»

Από την πλευράς του, στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο κ. Κοφινάκος μίλησε για την τρέχουσα τραπεζική κρίση σε Αμερική και Ευρώπη σημειώνοντας πως «Η κατάσταση είναι λίγο βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, όμως υποβόσκει κάτι γύρω από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα». Σχετικά με το ναυτιλιακό κλάδο ο κ. Κοφινάκος τόνισε ότι οι μικρές ναυτιλιακές εταιρείες θα δυσκολευτούν τόσο ως προς το δανεισμό και τη χρηματοδότηση, όσο και ως προς τις αποδόσεις τους που αυτές θα μειωθούν.

Την εκπομπή Maritimes παρουσιάζουν οι Μάρκος Κάντζιος και Νίκος Μπαρδούνιας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοσιογραφικό Συνεταιρισμό ΝΕΤ24. Προβάλλεται στο εναλλακτικό κανάλι της Αθήνας RISE TV και σε 12 ακόμη περιφερειακούς σταθμούς και μέσα ενημέρωσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!