03.05.2016

Διότι επιστέυαμε στον Άνθρωπο..

Την Τετάρτη 20 Απριλίου, η HELMEPA παρουσίασε τον Προσομοιωτή Γέφυρας, που ευγενικά προσέφερε το Εταιρικό της Μέλος DNV GL.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες τα Ιδρυτικά Μέλη της HELMEPA, Δρ. Ματθαίος Λως και Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και τα Επίτιμα Μέλη κ.κ. Παύλος Ιωαννίδης και Σπύρος Μαυρίκης. Την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών εκπροσώπησε ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, την ΠΕΠΕΝ ο Πρόεδρος της, κ. Ε. Τσικαλάκης ενώ από το ΠΝ, ο Υποναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και επιτελείς του παρακολούθησαν την παρουσίαση.

Στην κάμερα του maritimes TV μιλούν ο κ. Δημήτρης Μητσάτσος ο οποίος επεσήμανε πως η HELMEPA ιδρύθηκε ως εθελοντικός οργανισμός το 1982,  και πως οι άνθρωποι που την ίδρυσαν την υποστήριξαν πολύ χωρίς να σκεφτούν το προσωπικό κέρδος. Ο κ. Παύλος Ιωαννίδης, εμπνευστής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της HELMEPA είπε πως μετέφερε όλο το σκεπτικό ασφαλείας της αεροπορίας στη ναυτιλία «..και πράγματι το εφαρμόσαμε το 1984. Ο ΙΜΟ τα έκανε υποχρεωτικό μετά από 15 χρόνια..»

Ο καπτ Παναγιώτης Τσάκος, ιδρυτικό μέλος της HELMEPA, ανέφερε πως υποστήριξαν από την αρχή αυτή την προσπάθεια με όλες τους τις δυνάμεις, «Διότι επιστεύαμε στον άνθρωπο..» όπως τόνισε. Αισθάνεται επίσης, ικανοποιημένος από την εξελίξει της HELMEPA και επεσήμανε πως για να υπάρχει και να μεγαλουργεί η ελληνική ναυτιλία θα πρέπει να έχει έλληνες ναυτικούς.

συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
montage studio Panos Halkidis
www.maritimes.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!