06.02.2024

Διονύσης Θεοδωράτος: Η ακτοπλοΐα έχει ανάγκη από στελέχωση Ελλήνων ναυτικών

Ανάγκη για καθημερινή πρόσβαση σε όλα τα νησιά

Για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική ναυτιλία όπως το “πρασίνισμα’ του στάλου, ή την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κανονισμού ETS, ο οποίος αναπόφευκτα θα επιβαρύνει και το μεταφορικό κόστος, μίλησε στην εκπομπή Maritimes, ο κ. Διονύσης Θεοδωράτος, Πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Ν.

Αναφέρθηκε στις κατάλληλες επενδύσεις που θα πρέπει να γίνουν τόσο από τα λιμάνια, όσο και από τους πλοιοκτήτες. «Η χρηματοδότηση της ελληνικής ακτοπλοΐας είναι απαραίτητη για να πάει στο επόμενο βήμα, δεδομένου ότι θα βρεθεί και το κατάλληλο καύσιμο. Η άντληση κεφαλαίων από διεθνείς αγορές ή τράπεζες είναι σημαντική για τις εταιρείες του κλάδου. » υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα ο κ. Θεοδωράτος σημείωσε ότι η ελληνική πολιτεία κατανοεί τα ζητήματα της ακτοπλοϊας, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να απλουστευθούν οι διαδικασίες. Μίλησε επίσης για την έλλειψη ναυτικών ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Τέλος, σχετικά με την νησιωτικότητα, ο ίδιος τόνισε την ανάγκη σύνδεσης ακόμη και του πιο απομακρυσμένου νησιού, χαράσσοντας νέους συνδυασμούς δρομολογίων καθημερινής πρόσβασης, με μεγάλης διάρκειας συμβάσεις.

Την εκπομπή Maritimes παρουσιάζουν οι Μάρκος Κάντζιος και Νίκος Μπαρδούνιας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοσιογραφικό Συνεταιρισμό ΝΕΤ24. Προβάλλεται στο εναλλακτικό κανάλι της Αθήνας RISE TV και σε 12 ακόμη περιφερειακούς σταθμούς και μέσα ενημέρωσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!