Διάθεση 11 εκατ. μετοχών από την Tsakos Energy Navigation

30.04.2014

Στην τιμή των 7,3 δολαρίων, ανά μετοχή, θα γίνει η η δημόσια προσφορά των 11.000.000 κοινών μετοχών της εταιρείας Tsakos Energy Navigation (TEN) όπως έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται εταιρείες συνδεδεμένες με την Tsakos Holdings Foundation, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, έχουν συμφωνήσει να αγοράσει 500.000 κοινές μετοχές στην προσφορά. Τα ακαθάριστα έσοδα από την προσφορά αναμένεται να είναι περίπου 80,3 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία έχει επίσης χορηγήσει στους ασφαλιστές μια επιλογή 30 ημερών για να αγοράσουν επιπλέον 1.650.000 κοινών ονομαστικών μετοχών.


Η TEN σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την προσφορά για να χρηματοδοτήσει την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της μέσω του προγράμματος απόκτησης σκαφών που έχει, συμπεριλαμβανομένης και της σταδιακής πληρωμής του υπάρχοντος προγράμματος κατασκευής νεότευκτων πλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τη στρατηγική εταιρική σχέση της με γνωστό μεγιστάνα πετρελαίου, και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!