Διαμαρτυρία για τους απλήρωτους ναυτεργάτες της ΝΕΛ από ΠΕΝΕΝ

13.04.2014

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν τα πληρώματα της εταιρείας ΝΕΛ για το γεγονός ότι εξακολουθούν να μην τους καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές επί σειρά μηνών. Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν τα πληρώματα της εταιρείας ΝΕΛ για το γεγονός ότι εξακολουθούν να μην τους καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές επί σειρά μηνών.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) , σημειώθηκε ότι «οι ελάχιστες αποδοχές που καταβλήθηκαν στα πλοία «EUROPEAN EXPRESS» και «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» είναι στάχτη στα μάτια των Ναυτεργατών ενώ στα υπόλοιπα και ιδιαίτερα στα επισκευαζόμενα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ το τελευταίο χρονικό διάστημα».


Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ, μεταξύ άλλων, αναφέρει : « Η Διοίκηση της ΝΕΛ παραπέμπει για την καταβολή και την εξόφληση των Ναυτεργατών στην τράπεζα Πειραιώς αποποιούμενη με τον τρόπο αυτό τις σοβαρές ευθύνες που έχει για την πολύμηνη καθυστέρηση στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών….


Η τράπεζα Πειραιώς εδώ και μερικές ημέρες υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την ΝΕΛ για την εξυγίανση της εταιρίας αλλά έως τώρα δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ….


Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και οι υπηρεσίες του αδρανούν, αδιαφορούν και δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και της ΣΣΕ….


Ο Συλλογικός φορέας της πλοιοκτησίας (ΣΕΕΝ) δηλώνει ότι η ΝΕΛ δεν συμμετέχει και δεν είναι στις τάξεις του…


Η Διοίκηση της ΠΝΟ επαναπαύεται στις αόριστες υποσχέσεις οι οποίες αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι αέρας κοπανιστός….


Στην πραγματικότητα η μεγάλη πλειοψηφία των πληρωμάτων της ΝΕΛ είναι υπό καθεστώς εγκατάλειψης χωρίς καμιά στοιχειώδη μέριμνα και φροντίδα.


Ήδη σε δύο μέρες μπαίνουμε στην μεγάλη εβδομάδα και οι Ναυτεργάτες της ΝΕΛ παραμένουν απλήρωτοι.


Είναι ντροπή και κατάντημα για όλους που έχουν ευθύνη για την διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης και που με την αδιαφορία τους συμβάλουν με όλους τους τρόπους να υπονομεύονται τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των Ναυτεργατών».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!