Δάνειο 350 εκατ. δολ από ABN AMRO στην εταιρεία DryShips

18.07.2014

Βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 350 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία DryShips προκειμένου να προχωρήσει στην αποπληρωμή ομολόγων.

Το δάνειο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ελήφθη από την τράπεζα ABN AMRO και θα αναχρηματοδοτήσει, εν μέρει, ένα χρέος από μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο 5\% που οφείλεται την 1η Δεκεμβρίου.


Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δάνειο θα υποστηριχθεί από μετοχές της εταιρείας Ocean Rig που ανήκει στην DryShips και αναμένεται να «ωριμάσει» σε 12 μήνες έχοντας, ωστόσο, περιθώριο επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο.


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λαμβάνουμε μια ισχυρή δέσμευση από την ABN AMRO, η οποία αποτελεί μια απόδειξη της δυνατής και μακράς διαρκείας σχέσης της εταιρείας με την τράπεζα και μια σαφή ένδειξη της στήριξης που η DryShips απολαμβάνει από τον τραπεζικό κλάδο» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου και συμπλήρωσε : «Είμαστε βέβαιοι ότι το υπόλοιπο των μετρητών που απαιτούνται για να αναχρηματοδοτηθεί πλήρως το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο θα ανεβρεθεί πριν από τη λήξη του ομολόγου».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!