Δάνειο 170 εκατ. δολ στην εταιρεία Oceanbulk Container από την Korea Eximbank

30.10.2014

Δάνειο ύψους 170 εκατ. δολ. χορήγησε η Νότιο-Κορεατική Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών (Korea Eximbank) στην εταιρεία Oceanbulk Container, η οποία διοικείται από τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά αλλά την πλειοψηφία των μετοχών (άνω του 60\%) κατέχει το διεθνές επενδυτικό fund Oaktree Capital .

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανάλυση του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny, το δάνειο χορηγήθηκε προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά παραγγελία της Oceanbulk Container στα κορεάτικα ναυπηγεία Hyundai HI για την κατασκευή 8 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του 2015.


Να σημειωθεί ότι το κατασκευαστικό πρόγραμμα της εταιρείας ξεκίνησε στις αρχές του 2013, μετά από την απόφαση της Oceanbulk Maritime να στραφεί και σε πλοία- μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε συνεργασία με την Oaktree Capital.

Να σημειωθεί ότι η Korea Eximbank παράλληλα, με τα χρηματοδοτικά προγράμματα σε ναυτιλιακές εταιρείες, διαθέτει και κεφάλαια για την χρηματοδότηση για την κατασκευή φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων αλλά και για την αναχρηματοδότηση των ναυπηγείων της Κορέας.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!