d’Amico: Πούλησε δύο παλαιότερα πλοία του στόλου της
Η d’Amico International Shipping (DIS) ανακοίνωσε την πώληση δύο από τα παλαιότερα MR product tankers του στόλου της και συγκεκριμένα τα “Glenda Melody” και “Glenda Melissa”.
Τα πλοία, χωρητικότητας 47.200 dwt και κατασκευασμένα το 2011 στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Mipo, πουλήθηκαν σε άγνωστους αγοραστές έναντι συνδυασμένου τιμήματος 36.3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η παράδοση του “Glenda Melody” αναμένεται πριν από τα τέλη Ιουλίου 2025, με το “Glenda Melissa” να ακολουθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2025. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συναλλαγές θα αποφέρουν περίπου 31 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, καθαρά από τις προμήθειες πωλήσεων και μετά την εξόφληση του υπολειπόμενου τραπεζικού χρέους στα πλοία.
Ο Carlos di Mottola, Διευθύνων Σύμβουλος της d’Amico International Shipping, δήλωσε: «Αυτές οι συναλλαγές είναι σύμφωνες με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για τη λειτουργία ενός σύγχρονου και οικολογικού στόλου, μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και ενισχύοντας τις δυνατότητες κέρδους μας».
Η DIS κατέχει ή λειτουργεί 32 double-hulled product tankers, εκ των οποίων τα 29 είναι πλήρως ιδιόκτητα και τρία είναι σε bareboat ναύλωση. Ο στόλος της εταιρείας διαθέτει πλέον μέση ηλικία 9.5 ετών.