18.12.2023

Δ.Ιωάννου: To American P&I Club αναπτύσσεται παρά τις διεθνείς δυσκολίες

Για την πορεία του American P&I Club, μίλησε λίγες ημέρες πριν, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, η Διευθύνουσα Σύμβουλος Δωροθέα Ιωάννου, η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε αυτή την θέση στην ιστορία των Ναυτασφαλιστικών Οργανισμών, παγκοσμίως.

Αναλυτικότερα, η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Το 2023 τρέχει σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού με θετικό πλεόνασμα, με βάση την αναθεωρημένη αξιολόγηση του περιβάλλοντος κινδύνου και του προφίλ χωρητικότητας. Επίσης, επωφελείται από έναν βασικό παράγοντα, την αυξημένη θέση του όγκου των ασφαλίστρων, καθώς και από όλα τα μέτρα που εφαρμόσαμε τα τελευταία τρία χρόνια». Παράλληλα, η κ. Ιωάννου ανάφερε ότι «Ενώ το 2021 είχαμε μεγαλύτερη βαρύτητα στα bulk carriers, από το 2023, η πλειονότητα της χωρητικότητας εστιάζεται στα tankers με 43%. Εκτός αυτού, δεν ανανεώσαμε ορισμένους λογαριασμούς με χαμηλές επιδόσεις και εφαρμόσαμε διορθωτικά μέτρα σε άλλους λογαριασμούς. Ενισχύσαμε τις διαδικασίες δέουσας επιμέλειας και ενσωματώσαμε και μια εξατομικευμένη προσέγγιση λογαριασμού. Ενώ και το Τμήμα Πρόληψης Απωλειών διερευνά συνεχώς και συνεργάζεται με τα μέλη και τους φορείς του κλάδου, για την παροχή καθοδήγησης σχετικά με κανονιστικά και εκπαιδευτικά θέματα»

Ενώ, συμπλήρωσε ότι «Όλα αυτά τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για να στηρίξουν τα μέλη σε έναν ταραχώδη κόσμο αλλαγών σε κάθε επίπεδο της ναυτιλίας και τελικά να μετριάσουν την έκθεση της Ένωσης συνολικά, καθώς περνάμε μέσα από κύκλους αναταραχής.Αυτή η αλλαγή του American P&I Club δεν είναι τυχαία, είναι αποτέλεσμα συνεχούς αξιολόγησης του κινδύνου για τροποποιήσεις του προφίλ ανάληψης κινδύνων. Ως αποτέλεσμα, βελτιώσαμε τον δείκτη ζημιών αναδοχής του ανανεωμένου στόλου μας. Μετά την ανανέωση του 2022, ήταν 63% και μετά την ανανέωση του 2023 είναι 53%. Αυτό είναι ένας ισχυρός δείκτης απόδοσης για το μέλλον. Το έχουμε θέσει ως προτεραιότητα και έχουμε δεσμευτεί για μια ανάπτυξη ισορροπημένη ως προς τον κίνδυνο. Οι μετρήσεις που παρουσιάζονται σήμερα αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Ο σημερινός συνδυασμένος δείκτης ζημιών για το 2023 είναι κάτω από το 100%».

Σχετικά με το μέλλον η κ.Ιωάννου υπογράμμισε ότι «Είμαστε και θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη συνεχή επανεξέταση του προφίλ κινδύνου του Club, ώστε να διασφαλίσουμε ότι παραμένει εντός της αποδεκτής διάθεσης ανάληψης κινδύνου. Ήμασταν πάντοτε το Club που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να κατανοήσει τα μέλη της και να επεκτείνει το μέγιστο δυνατό επίπεδο του πλεονεκτήματος της αμφιβολίας προς τα μέλη μας κατά την αξιολόγηση των θεμάτων κάλυψης εντός των παραμέτρων των κανόνων και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι τα δύσκολα χρόνια, ενώ μπορεί να φέρουν αναστάτωση, δεν θα διαταράξουν ποτέ αυτή την προσέγγιση υπέρ των μελών.Πάντα διατηρούσαμε το ήθος ότι είμαστε ο πάροχος λύσεων, προσπαθώντας να φέρουμε το μέλος στους κανόνες, όχι να το αποκλείσουμε. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει η ύψιστη προτεραιότητα.Ήμασταν πάντα ένα Club που καθοδηγείται και συνεργάζεται από τις σχέσεις των μεσιτών, κατανοώντας το ρόλο μας στη διευκόλυνση λύσεων όπου μπορούμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε αυτές τις σχέσεις.Πάντα θεωρούσαμε τους εαυτούς μας ως προέκταση των εργασιών των μελών μας, μέρος μιας μεγαλύτερης οικογένειας του ναυτιλιακού τομέα και ως μικρό Club έχουμε το προνόμιο να γνωρίζουμε πραγματικά τα μέλη μας ξεχωριστά σε όλα τα περιφερειακά γραφεία μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτή τη συνεργασία με τα μέλη μας.Χέρι με χέρι με αυτό είναι η δέσμευσή μας προς τα στελέχη μας σε όλο τον κόσμο, τα οποία επίσης δεσμεύονται να εφαρμόσουν αυτές τις βασικές αξίες και δράττοντας της ευκαιρίας να τους ευχαριστήσουμε όλους.Τέλος, δεσμευόμαστε απολύτως για διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις συναλλαγές μας, σε όλες τις επικοινωνίες μας και τις εκθέσεις μας, δεσμευόμαστε να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά στα σχόλια και να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες των μελών.Οι σημερινές μετρήσεις δείχνουν ότι εξακολουθούμε να περπατάμε μέσα από δυσκολίες, και ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά».
maritimes.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!