«Βλέπει» την Αμερικανική αγορά και η CKYHE alliance

22.10.2014

Έτοιμη να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Αμερικανική αγορά φαίνεται πως είναι η CKYHE alliance στην οποία συμμετέχουν οι εταιρείες China Ocean Shipping Company (COSCO), η Ιαπωνική “K”-Line, η Κινεζική Yang Ming, η Νοτιοκορεάτικη Hanjin Shipping Company και ηEvergreen.

Για την σχετική πρόθεσή της η CKYHE alliance έχει ενημερώσει επισήμως της αρμόδιες Αμερικανικές αρχές όπως βέβαια και εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς θα υπάρξει δραστηριοποίηση στις γραμμές Ασίας-ΗΠΑ και Ασίας –ΕΕ.


Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η alliance παρέχει ευελιξία στους συμμετέχοντες επιτρέποντας σε καθένα από αυτούς να παράσχουν το δυνατόν καλύτερο σέρβις στο πελατειακό τους δυναμικό προσφέροντας μεγαλύτερο εύρος επιλογών σε λιμένες, αυξημένες συχνότητες δρομολογιακών καλύψεων αλλά και σταθερότητα χρόνων.


Η CKYHE alliance επικεντρώνει και στα περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς κάθε συμμετέχουσα εταιρία είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους σχετικούς κανονισμούς.


Κίνηση απάντηση στην 2Μ


Η κίνηση της CKYHE alliance ουσιαστικά έρχεται ως «απάντηση» στην κίνηση της 2Μ (Maersk Line και MSC) και προδικάζει, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των «συμμαχιών» αμφίπλευρα σε Αμερικανική και Κινεζική πλευρά με κομβικό «σημείο» την Ευρώπη στις γραμμές Ασίας- ΗΠΑ μέσω Σουέζ- Γιβραλτάρ.


Ωστόσο προς ώρας εναπομένει να «φωτιστεί» και το πεδίο ανταγωνισμού στις ενδο-Ασιατικές γραμμές κάτι που δεν θα αργήσει, πάντα κατά τις ίδιες εκτιμήσεις να συμβεί λόγω του ενδιαφέροντος για τις εκεί αναδυόμενες αγορές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!