Βελλής: Κρατάει γερά το «πηδάλιο» της Pleiades Shipping

03.03.2014


Ο γαμπρός της οικογένειας Περατικού είναι ο καλός «καπετάνιος» της ναυτιλιακής και του… Απόλλωνα


Ο Σταμάτης Βελλής είναι ο «καπετάνιος» που κρατά γερά το «πηδάλιο» της Pleiades Shipping,

της ναυτιλιακής που ανήκει στην οικογένεια Περατικού. Όσοι τον γνώρισαν μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα του, επέμεναν να μιλούν για έναν άνθρωπο χαμηλών, γενικά, τόνων.


Η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, όμως, τον ανάγκασε να ανεβάσει τους τόνους, να πάει «κόντρα» σε αυτή την ήρεμη εικόνα, παρότι, σαφώς, οι ευθύνες του εφοπλιστικού χώρου είναι μεγαλύτερες.


Τα τελευταία 24ωρα ο «καπετάνιος του Απόλλωνα» επανήλθε στην επικαιρότητα με δυναμικό τρόπο, λόγω των καταγγελιών που έκανε για το παρασκήνιο των ελληνικών γηπέδων. Η μπάλα θεωρείται το χόμπι του. Ένα χόμπι το οποίο κοστίζει ακριβά στον μεγαλομέτοχο της ιστορικής ομάδας. Τα καράβια είναι η δουλειά.


Ο γάμος του Σταμάτη Βελλή με τη Νινέτα Περατικού έδωσε την ευκαιρία στον «πατριάρχη» της οικογένειας, τον αείμνηστο Μιχάλη Περατικό, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του γαμπρού των Περατικών και δεν έπεσε έξω. Μιας από τις πιο γνωστές ελληνικές οικογένειας, η οποία δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα με τη δολοφονία του Κωστή Περατικού από τη 17Ν και απασχόλησε την κοινή γνώμη στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με την αγορά των ναυπηγείων της Ελευσίνας.


Με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή μιας εταιρίας με παράδοση 50 ετών στις θάλασσες του κόσμου, ο Σταμάτης Βελλής πήρε στα χέρια του τα ηνία της Pleiades Shipping, μαζί με τον κουνιάδο του, τον αδελφό της γυναίκας του και στο ενεργητικό του πιστώνονται μια σειρά κινήσεων που διατηρούν την ναυτιλιακή σε πρωταγωνιστικό ρόλο.


Μια από τις επιλογές του οι οποίες μπήκαν σε «πρώτο πλάνο» και χαρακτήρισαν την στρατηγική της Pleiades Shipping ήταν η «στροφή» της στα τάνκερ. Μια κατηγορία πλοίων που αύξησε τα περιθώρια κέρδους γι’ αυτήν, εξασφαλίζει μεγαλύτερα έσοδα και λειτούργησε ως αντίδοτο στην «δίνη» της κρίσης, απέναντι στην υποχώρηση που εμφάνισε ο κλάδος της μεταφοράς του ξηρού φορτίου.


Ο ΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ DEALS


Η ναυτιλιακή των Περατικών κατέχει σήμερα έναν στόλο από 12 σύγχρονα τάνκερς, τα 8 με Λιβεριανή σημαία και τα 4 με ελληνική, όλα «νέα» σε ηλικία, αφού, είναι «χτισμένα» από το 2005 μέχρι το 2013.


Ο Σταμάτης Βελλής χαρακτηρίζεται από όσους τον «ζουν», ως ένας άνθρωπος γρήγορος στις αποφάσεις του, αρκετά παρορμητικός, ο οποίος δεν φοβάται το ρίσκο και πολύ αποτελεσματικός.


Αυτό φάνηκε και το καλοκαίρι του 2012, όταν διέκοψε την 14ετή συνεργασία της Pleiades Shipping με τις Heidmar και other Star Tankers Inc. για να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη εμπορική πορεία.


«Μέτρο» για την επιτυχία της στρατηγικής λειτουργίας της ναυτιλιακής των Περατικών θεωρούνται οι μακροχρόνιες σχέσεις της με κορυφαίες εταιρίες πετρελαίου όπως οι BP, Chevron, Exxonmobil, Shell, Phillips66, Statoil, Total, Citgopet, Colonial, Hess, Hunt, Nustar, Petrobras, Pmi, Sshipping, Vlero, Vitol, Wstport και Lukoil.


To 2013, παράλληλα, επέκτεινε τον στόλο της με την προσθήκη 3 νεόκτιστων δεξαμενόπλοιων, μέσω του οποίου ακολουθεί ρότες στους θαλάσσιους δρόμους μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής, στην Καραϊβική και την Άπω Ανατολή, ενώ, έχει ιδρύσει γραφεία στα ΗΠΑ (Pleiades USA Inc.) και το Ηνωμένο Βασίλειο (Pleiades UK Ltd.)


ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΡΑΛΙ
Από τα βασικά «μότο» της ζωής του αποτελεί η φράση «Τα λεφτά δεν είναι πάνω απ’ όλα» και το απέδειξε όταν προτίμησε να βάλει στη φανέλα του Απόλλωνα αντί για χορηγό το logo του φιλανθρωπικού σωματείου «Οι φίλοι του παιδιού», στο οποίο δραστηριοποιείται η σύζυγός του και βοηθάει ανήλικα και άπορα παιδιά. Απόφοιτος του κολεγίου Αθηνών το 1972, εκτός από το ποδόσφαιρο, είχε χόμπι στα νιάτα του τα ράλι αυτοκίνητων, με παρατσούκλι τον αναγραμματισμό του επιθέτου του «Σίλεβ» και μάλιστα υπήρξε συνοδηγός του αδικοχαμένου Σταμάτη Μοσχούτη.


 


πηγή:www.dealnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!