Αυλαία, σήμερα, για τα Ποσειδώνια 2014. Το www.maritimes.gr «παρών» σε όλες τις εκδηλώσεις

02.06.2014

Τις σκέψεις αλλά και προθέσεις του πρωθυπουργού για τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα του ναυτιλιακού κλάδου αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσει από τον Αντώνη Σαμαρά ο εφοπλιστικός κόσμος στην σημερινή του ομιλία στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2014.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 93 χώρες και οι περίπου 19.000 επισκέπτες, αριθμοί που συνιστούν νέα ρεκόρ για την έκθεση, ενώ το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων θα είναι πολύ πιο εμπλουτισμένο σε σχέση με την έκθεση του 2012, περιλαμβάνοντας τουλάχιστον 36 συνέδρια, σεμινάρια και τεχνολογικές παρουσιάσεις.


Η διεθνής απήχηση των Ποσειδωνίων αντανακλά το γεγονός ότι η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια κυριαρχεί στην παγκόσμια ναυτιλία, καθώς ο ελληνόκτητος στόλος αριθμεί αυτή τη στιγμή 3.669 ποντοπόρα πλοία ολικής χωρητικότητας άνω των 1.000 gt. Η ελληνική ναυτιλία ηγείται παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας το 16,16\% του παγκόσμιου στόλου σε χωρητικότητα εκτοπίσματος και το 46,72\% του ευρωπαϊκού στόλου σε ολική χωρητικότητα.


Ποιοι συμμετέχουν


Οι συμμετέχοντες προέρχονται από κάθε γωνιά της γης. Ειδικά φέτος σημειώθηκε 200\% αύξηση στις χώρες του Gulf Cooperation Council (GCC), με μεγάλο αριθμό εταιρειών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Ομάν να αναζητούν ευκαιρίες επενδύσεων και συνεργασιών στο ελληνικό ναυτιλιακό γίγνεσθαι.


Για μία ακόμα φορά η μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή προέρχεται από την Κίνα και ακολουθούν η Κορέα και η Ιαπωνία, ενώ φέτος το Χονγκ Κονγκ και η Τουρκία επέστρεψαν με εθνικό περίπτερο έπειτα από μακρόχρονη απουσία. Η Γεωργία πραγματοποιεί την παρθενική της εμφάνιση. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η πρώτη παρουσίαση στα Ποσειδώνια του συνδέσμου Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού Ήφαιστος (HEMEXPO).


Σκοπός της HEMEXPO είναι η πιστοποίηση και προώθηση ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού σε ναυπηγεία του εξωτερικού και ο πρώτος στόχος είναι να μπουν οι Έλληνες κατασκευαστές στη maker list των μεγάλων ναυπηγείων της Κορέας.


Αρωγοί της Έκθεσης


Τα Ποσειδώνια 2014 τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.


Το https://www.maritimes.gr/


Η ιστοσελίδα μας www. maritimes.gr θα συμμετάσχει δυναμικά στα Ποσειδώνια 2014 καλύπτοντας με ρεπορτάζ (και μέσω της web TV που διαθέτει), τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, συναντήσεις, συζητήσεις και συμφωνίες. Στόχος μας είναι να προβάλουμε , μέσω της έκθεσης των Ποσειδωνίων, όλες τις συζητήσεις και διεργασίες που θα καταγραφούν στους τομείς : της κατασκευής νέων πλοίων όλων των κατηγοριών, στην χρηματοδότηση της ναυτιλίας από τράπεζες , της ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών και την μετατροπή της χώρας μας ως σημαντικού εργαλείου στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων διεθνώς, της παροχής παραναυτιλιακών υπηρεσιών στη ναυτιλία κ.α.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!