Αυξάνονται οι θαλάσσιες μεταφορές από Δανία προς Μεσόγειο – Λατινική Αμερική

10.07.2014

Προς ανάκαμψη φαίνεται να οδηγούνται οι μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων με πλοία της εταιρείας Grimaldi Lines από την Δανία σύμφωνα με αναφορές της εταιρείας Niels Winther.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους δύο τελευταίους μήνες οι αιτήσεις για τις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων έχουν πολλαπλασιαστεί καθώς την ίδια χρονική περίοδο καταγράφεται αύξηση των εξαγωγών προς προορισμούς της Μεσογείου, όπως είναι η Ελλάδα και το Ισραήλ, αλλά επίσης έχει αυξηθεί και η ζήτηση για τη μεταφορά εμπορευμάτων από την Ευρώπη προς τη Λατινική Αμερική.


Στελέχη της εταιρείας Niels Winther ανέφεραν ότι « η εταιρεία Grimaldi Lines έχει τακτικά δρομολόγια στη Μεσόγειο, τη Νότια Αμερική και τη Δυτική Αφρική. Με αυτή την έννοια, τα οικονομικά προβλήματα στη Νότια Ευρώπη επηρέασαν αναπόφευκτα τις εισαγωγές και τις εξαγωγές στις χώρες αυτές».


Ο ΟΗΕ για το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο


Σύμφωνα με τις στατιστικές των Ηνωμένων Εθνών για το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο, οι ανεπτυγμένες οικονομίες στην Ευρώπη επλήγησαν από μια ύφεση στο εμπόριο την περίοδο 2007-2009, φτάνοντας από τους 1,127 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους φορτίου που φορτώθηκε το 2.007 στους 1,008 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2009.


Η ποσότητα του φορτίου αυξήθηκε ελαφρά μέχρι το 2011, φθάνοντας τα 1,110 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους εμπορευμάτων που φορτώθηκαν σε ευρωπαϊκά λιμάνια το 2011.


Η Δανία έχει περάσει από μια παρόμοια κατάσταση, με τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων να πέφτει κατακόρυφα το 2009 και σιγά-σιγά να αυξάνεται τα επόμενα έτη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!