Άρχισε η επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia

14.07.2014

Την επόμενη φάση στην επιχείρηση για το ναυάγιο του Costa Concordia ξεκίνησαν τα συνεργεία, με σκοπό την πλήρη ανέλκυσή του ώστε να μπορεί να ρυμουλκηθεί για το τελευταίο του ταξίδι.

Το πλοίο είχε ανορθωθεί πέρυσι με μία πρωτοφανή διαδικασία και, εάν η παρούσα φάση της επιχείρησης δεν αντιμετωπίσει σημαντική καθυστέρηση, το ναυάγιο δεν αποκλείεται να μπορεί να ρυμουλκηθεί το Σάββατο.


Το πρωί της Δευτέρας, τα συνεργεία ξεκίνησαν να γεμίζουν με αέρα τις τεράστιες δεξαμενές που έχουν δεθεί στις δύο πλευρές του πλοίου. Το πλοίο είναι μεν όρθιο, πάνω στην τεράστια βάση στο βυθό που είχε τοποθετηθεί στο προηγούμενο στάδιο, αλλά μέρος του είναι ακόμη βυθισμένο.


Πρόθεση των συνεργείων είναι επίσης πριν την καταστροφή του πλοίου να ερευνηθεί για εξονυχιστικά το ναυάγιο για τον εντοπισμό της μοναδικής σορού από τα 32 θύματα του ναυαγίου που δεν έχει ανασυρθεί. Πρόκειται για έναν σερβιτόρο του κρουαζιερόπλοιου, τον ινδό Ρούσελ Ρέμπελο.


Τα συνεργεία δηλώνουν αισιόδοξα πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα και πως η ρυμούλκηση του πλοίου θα ξεκινήσει σε έξι ημέρες, με προορισμό τη Γένοβα. Εκεί θα παραδοθεί για καταστροφή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!