25.10.2019

Αποφασίσαμε τη χρήση νέων πετρελαίων από το 2020, ζητάμε μεγαλύτερο ρόλο στη λήψη αποφάσεων: Γιώργος- Παύλος Περαντζάκης, Naftomar DIPL Civil Engineer

Οι τελευταίες εξελίξεις στην κατασκευή μηχανών στην παρούσα φάση μετάβασης στα νέα καύσιμα από την 1η Ιανουαρίου 2020 παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο “Dual Fuel Engines” που διοργανώθηκε προχθές (23/10) στο μουσείο Μπενάκη.

«Είναι πολύ σημαντικο ιδιως στη σημερινή εποχή να είμαστε ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στην κατασκευή μηχανών. Η παρουσίαση ήταν πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα για τα νέα πετρελαια από το 2020 και τις επιλογές για εναλλακτικά καυσιμα» ειπε στο maritimesTV, ο κ. Γιώργος- Παύλος Περαντζάκης, Naftomar DIPL Civil Engineer.

«Εμείς εχουμε αποφασίσει τη χρήση των νέων πετρελαίων. Είχαμε μια πολύ στενή συνεργασία με τους κατασκευαστές για να έχουμε τις σωστές τεχνικές λύσεις που θα μας βοηθήσουν να έχουμε σωστή διαχείριση των πλοίων μας,» δήλωσε.

Υπάρχει μια μακρά σειρά παραγόντων που πρέπει να ελεγχθούν, από την ποιότητα του πετρελαίου μέχρι τη συμβατοτητα πετρελαιων, εξήγησε.

Ερωτηθείς αν το κόστος θα μετακυλίσει εν τέλει στον καταναλωτή, ο κ. Περαντζακης είπε πως δεν το βλέπει να γίνεται άμεσα.

«Οποιαδήποτε αλλαγη έχει μια σειρά αλλαγών, κόστους ή τεχνολογίας. Αυτή η συγκεκριμένη αλλαγή είναι μονόδρομος ως κανονισμος. Στο μελλον μπορει να περασει στον καταναλωτη το κόστος, αν και εχουμε δει τον τελευταιο χρονο πως οι περισσότερες αλλαγες απορροφουνται από τις εταιρείες,» σημείωσε.

Όσο για την διαδικασία της λήψης αποφάσεων από ρυθμιστικές αρχές, υπογράμμισε πως θα ήταν ίσως πιο σωστό να ακούγονται περισσότερο οι απόψεις διαχειριστών και πλοιοκτητών.

Συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
camera: studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!