Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τις μετεγγραφές των σπουδαστών ΑΕΝ

21.10.2014

Tην υλοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μετεγγραφών των σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να διεκδικήσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση ως Αξιωματικοί Ε.Ν.

Η πλειοψηφία των συγκεκριμένων αιτημάτων αφορούσε οικονομικούς ή οικογενειακούς λόγους, ενώ στο σκεπτικό της απόφασης λαμβάνεται υπόψη η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, καθώς και η οικονομία πόρων του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, λόγω μεταφοράς σπουδαστών στην εξωτερική φοίτηση.


Με την εν λόγω απόφαση, ειδικότερα, εγκρίνονται και τα εκατόν εξήντα εννέα (169) αιτήματα μετεγγραφής που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα και αφορούν σπουδαστές Α΄ , Β΄, & Ε΄ εξαμήνου των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το εκπαιδευτικό έτος 2014-15. Επισημαίνεται ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθούν και οι μετεγγραφές για τους νεοεισαχθέντες σπουδαστές.


Οι σχετικοί πίνακες σπουδαστών Α.Ε.Ν. που μετεγγράφονται (117 ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ- 52 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υ.Ν.Α. www.yen.gr & www.hcg.gr.Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!