03.10.2022

Αποδίδουν οι υψηλοί στόχοι της συνεργασίας του RINA με το Ε.Μ.Π.

«Η συνεργασία μας με το RINA υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, απλά τα τελευταία τρία έχει αποκτήσει μια πιο επίσημη μορφή.» τόνισε ο κ.Γιώργος Ζαραφωνίτης, Κοσμήτορας Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. -Τομέας Μελέτης Πλοίου και Θαλάσσιων Μεταφορών, μιλώντας στο Maritimes.gr στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο νέο παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης ναυτικών στα γραφεία του ιταλικού νηογνώμονα RINA στον Πειραιά και αφορούσε στη «Συνεργασία του RINA με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την υποστήριξη των μελλοντικών Νέων Μηχανικών στην Ελλάδα».

Ο Κοσμήτορας του Ε.Μ.Π. επεσήμανε πως ο RINA είναι από τους πιο βασικούς, πιο πιστούς και πιο επιτυχημένους συνεργάτες της σχολής στο θέμα της πρακτικής άσκησης. «Με το MoU που έχουμε υπογράψει τα πράγματα έχουν γίνει πιο συστηματικά και έχουμε βάλει πιο υψηλούς στόχους στη συνεργασία μας. Οι φοιτητές αποκτούν γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρίες αλλά και βλέπουν πως λειτουργεί ένα επαγγελματικό περιβάλλον»

Από την πελυρά του ο ο Σπυρίδων Ζολώτας, Senior Director του RINA, Ελλάδος, υπογράμμισε πως η σχέση που έχουνε αναπτύξει με το Πολυτεχνείο εδώ και πολλά χρόνια «μας κάνει πολύ περήφανους και είναι μεγάλη μας τιμή». Τόνισε πως όταν έχεις να κάνεις με νέους ανθρώπους έχεις μόνο να κερδίσεις, μέσα από τις ιδέες τους και τον ενθουσιασμό τους. «Η νέα γενιά έχει άλλες απαιτήσεις και βοηθά και το δικό μας εργασιακό περιβάλλον, το οποίο μετασχηματίζεται για να τους δεχθεί».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!