Αντώνης Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει γίνει ένας πολύ σημαντικός κόμβος δικτύου μεταφορών

19.03.2014

Η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ, ενός από τους πέντε μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και της Cosco, για τη χρήση του ΣΕΠ ως διαμετακομιστικού κέντρου (logistics) για τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας υπογράφηκε σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως οι δυο εταιρίες αξιοποιούν το καινούριο πλαίσιο εμπιστοσύνης και σταθερότητας που χτίζουμε σήμερα στη χώρα μας.


«Η Ελλάδα ολοκληρώνει στρατηγικά σχέδια υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών που αναδεικνύουν συνέργιες, απελευθερώνουν επενδύσεις, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, προσθέτουν θέσεις εργασία και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας»


Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ZTE, Ζου Τζιανφέγκ (Ζhou jianfeng) δήλωσε πως η σημερινή συμφωνία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της κινεζικής εταιρείας στην ελληνική οικονομία και τη δέσμευσή της να επενδύσει στην ελληνική αγορά.


«Εκτιμούμε ειλικρινά την παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, η οποία εκφράζει με κάθε τρόπο την προσωπική όσο και την κυβερνητική στήριξή του στην απόφαση μιας κινεζικής εταιρείας να επιλέξει τον Πειραιά για την εγκατάσταση του κέντρου μεταφορών της» δήλωσε, εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΕΠ, Κάπτεν Φου Τσεγκ Τσιού (Captain fu cheng Qiu). Εκτίμησε ότι το λιμάνι του Πειραιά θα εξελιχθεί στον μεγαλύτερο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, αλλά και νοτιανατολική πύλη για τα φορτία από και προς την Ευρώπη.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων.


Παρακολουθήστε τις ομιλίες

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!