Άνθιση των ελληνοκινεζικών σχέσεων βλέπει ο νέος Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα

01.03.2014

Η βεβαιότητα για την περαιτέρω άνθιση της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς κυριάρχησε κατά την δεξίωση που παρέθεσε το βράδι της Τετάρτης ο νέος πρέσβης της Κίνας στην χώρα μας κ. Zou Xiaoli με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Υποδεχόμενος τους περίπου 750 προσκεκλημένους στην κινεζική πρεσβεία ο κ. Zou εξήρε τους ιστορικούς στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δυο κρατών και λαών, υπογραμμίζοντας τις προοπτικές που ανοίγονται για περαιτέρω σύσφιξή τους στο εγγύς μέλλον.


“Κίνα και Ελλάδα πάντοτε αλληλοϋποστηρίζονταν σθεναρά σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Είναι μεγάλη μου τιμή να υπηρετώ ως πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κινάς στην Ελλάδα, ιδίως σε μια περίοδο που οι σχέσεις που μας συνδέουν ανθίζουν,” τόνισε στον χαιρετισμό του.


“Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τον νέο Κινέζο πρέσβη στην Αθήνα. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την Κίνα. Θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια αυτή η συνεργασία θα ανθίσει με περισσότερες επενδύσεις και από τις δυο πλευρές,” υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο κρατικό Κινεζικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Xinhua.


Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
Ο κ. Zou ήρθε στην χώρα μας στις αρχές Ιανουαρίου και επέδωσε διαπιστευτήρια στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια προ μηνός.


Παρακολουθήστε εκτενές ρεπορτάζ στο maritimesTV

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!