Άνοδο του ευρώ πάνω από το 1,40 δολ. βλέπει η Credit Agricole

17.03.2014

Περαιτέρω άνοδο του ευρώ πάνω από τα επίπεδα του 1,40 δολ. βλέπει η Credit Agricole, σε ημερήσιο δελτίο της για την αγορά συναλλάγματος που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα .

Σύμφωνα με τους αναλυτές της γαλλικής τράπεζας, το ευρώ δείχνει να έχει καλές στηρίξεις, ανεξάρτητα από τα μετριοπαθή σχόλια που ακούστηκαν από μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και το ασταθές παγκόσμιο κλίμα.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, η ισοτιμία ευρώ γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για την εκτίμηση της σταθερότητας των τιμών της ΕΚΤ, καθώς των ουσιωδών κινδύνων των αποπληθωριστικών πιέσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με πρόσθετα μέτρα νομισματικής πολιτικής.


Συνολικά, φαίνεται ότι η προσοχή των μελών της ΕΚΤ στο νόμισμα έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, το νόμισμα φαίνεται να υπόκεινται σε ανοδικούς κινδύνους, εκτός και αν η ΕΚΤ προχωρήσει σε συμπληρωματικές δράσεις.


Υπό αυτή την οπτική γωνία, πρέπει κανείς να λαμβάνει υπʼ όψιν του την προοπτική το ευρώ να κινηθεί πάνω από τα επίπεδα του 1,40 δολ. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να επιβεβαιωθεί μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve στα μέσα αυτής της εβδομάδας, καταλήγει η Credit Agricole.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!