Ανοδικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

11.04.2014

Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο σήμερα Πέμπτη έναντι του ευρώ , με τις αγορές συναλλάγματος να αποτιμούν τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Πιο συγκεκριμένα στις 13:20, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,10\% στα 1,3868 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη και στα 1,3871 δολ. Από την άλλη, το γιεν ενισχύεται κατά 0,3\% στα 101,71 ανά δολάριο, ενώ στο +0,2\% και 140,98 βρίσκεται έναντι το ευρώ.


Χθες Τετάρτη δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, τα οποία έδειξαν ότι τα μέλη της νομισματικής επιτροπής έθεσαν ως όριο για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων τη μείωση της ανεργίας στο 6,5\%. Παράλληλα, εκφράστηκε η ανησυχία για την αγορά εργασίας, καθώς οι καθοδικές πιέσεις παραμένουν, γεγονός που επιβραδύνει την συντελεσθείσα ανάκαμψη.


«Αυτό συνιστά εμπόδιο στην αύξηση των επιτοκίων» αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης. Αυτό σημαίνει ότι το δολάριο θα επηρεαστεί από τη συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, με το ευρώ να ενισχύεται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!