Αναμένεται θετική εκτίμηση για ελληνική οικονομία από την Standard & Poor’s

17.03.2014

Στην πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία στη δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά ο οίκος αξιολογήσεως Standard & Poor’s σε έκθεσή του που θα δημοσιοποιήσει την Παρασκευή 21 Μαρτίου.

Τη Δευτέρα ο οίκος αξιολογήσεως βαθμολογεί την Ελλάδα με «Β-/Β», με σταθερές προοπτικές (outlook). Η βαθμολογία αυτή δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί με την επικείμενη έκθεση της Standard & Poor’s.


Ωστόσο αναμένονται ενδείξεις για το πώς θα αντιμετωπίσει ο οίκος την Ελλάδα στην περίπτωση που η Ευρωζώνη αποφασίσει ενδεχόμενη «ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους σε όρους καθαρής παρούσας αξίας.


Η τελευταία έκθεση της Standard & Poor’s για την ελληνική οικονομία τον Οκτώβριο 2013 αναγνώριζε την δημοσιονομική πρόοδο και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο ανέφερε πως τόσο το χρέος της γενικής κυβερνήσεως, όσο και το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος είναι υπερμεγέθη.


Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η Standard & Poor’s αναμένεται να προχωρήσει σε μεταβολή της αξιολογήσεως της Ελλάδας κατά την φθινοπωρινή της αξιολόγηση στις 12 Σεπτεμβρίου 2014.


Ο οίκος Moody’s αναμένεται να αξιολογήσει την ελληνική πρόοδο με έκθεση που θα δημοσιοποιήσει στις 4 Απριλίου 2014, ενώ στις 23 Μαΐου 2014 θα ακολουθήσει ο οίκος FitchRatings.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!