Αίγυπτος : Ετοιμάζεται νέα διώρυγα παράλληλα με την υπάρχουσα

07.08.2014

Με στόχο την αύξηση των εσόδων από τις διελεύσεις πλοίων αλλά και την αποφυγή καθυστερήσεων στη διέλευσή τους η Αίγυπτος πρόκειται να προχωρήσει στην κατασκευή μίας παράλληλης προς την υπάρχουσα διώρυγα μήκους 72 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που είχε τεθεί προς εξέταση από το 2010 όταν είχαν αρχίσει και άλλες εργασίες εκβάθυνσης και διαπλάτυνσης σημείων της διώρυγας καθώς διαφαινόταν η μελλοντική αύξηση της κίνησης.


Την ενεργοποίηση- υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού , σύμφωνα με πληροφορίες ανακοίνωσε ο Mohab Mohamed Hussien Mameesh, πρόεδρος της Suez Canal Authority κατά τη διάρκεια συνεδρίου αποκαλύπτοντας ότι το συνολικό κόστος του νέου εγχειρήματος έχει υπολογιστεί περίπου στα 4 δισ. δολ. δηλαδή κάτι λιγότερο από τα ετήσια έσοδα της υπάρχουσας.


Αν και δεν έχει μέχρι ώρας γίνει εκτίμηση για το χρονικό εύρος που θα απαιτήσουν οι εργασίες, και το πότε αυτές θα ξεκινήσουν, το όλο ζήτημα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την παγκόσμια ναυτιλία και εμπόριο αλλά και τις γραμμές Ασίας-Ευρώπης που σε αυτή την περίοδο είναι στο «φόρτε» τους.


Τέλος, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος Abdel Fattah al-Sisi αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ποια επιχειρηματική κοινοπραξία θα αναλάβει το έργο, όπου περιλαμβάνεται και η κατασκευή κέντρου logistics.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!