08.02.2018

Α. Αρβανιτάκης: Αναβαθμίζεται το ελεγκτικό πλαίσιο πλοίων υπό ελληνική νομοθεσία

«Ο Φοίνικας προέβλεψε την νέα κατάσταση και προετοιμάστηκε καταλλήλως αυξάνοντας το ανθρώπινο δυναμικό, τις δομές, το δίκτυο, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους πλοιοκτήτες που είναι οι τελικοί αποδέκτες των υπηρεσιών μας .» επεσήμανε ο Α. Αρβανιτάκης, Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος Φοίνιξ Νηογνώμων Α.Ε. στο maritimesTV σχετικά με μεταφορά αρμοδιοτήτων του Κέντρου Ελέγχου Πλοίων αλλά και με τη διακοπή του ελληνικού νηογνώμονα.

Τονίζει πως η πρωτοβουλία σχετικά με την μεταφορά αρμοδιοτήτων και όχι την κατάργηση του ΚΕΠ, όπως ακούστηκε, βοηθάει στην αναβάθμιση του ελεγκτικού πλαισίου.

«Στην Ελλάδα έχουμε 8000 περίπου σκάφη εθνικής νομοθεσίας τα οποία πλέον θα εξυπηρετούνται από τους νηογνώμονες, από τους αναγνωρισμένους οργανισμούς, εκεί λοιπόν χρειάζεται συστηματική δουλεία προσπάθεια από όλους μας ώστε αυτή η μεταρρύθμιση να πάει καλά.»

Στα συγκεκριμένα σκάφη όπως ανέφερε, υπάρχει μια τεχνική αδυναμία, κάτι που αποτρέπει τους διεθνής νηογνώμονες μέλη του IACS, να τα αναλάβουν .

Ήδη ο Φοίνικας έχει μια δυναμική παρουσία στο εξωτερικό ενώ τόνισε πως για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ο νηογνώμονας  δεν είναι θέμα μόνο επενδύσεων ή ευχολογίων. «Μαζί με το υπουργείο, μαζί με τη σημαία να μπουν οι συστημικές βάσεις ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.»

συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος

camera : Studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!